Lanac britanskih robnih kuća promenio vlasnike

Selfridges prodat za četiri milijarde dolara

BiznisInvesticijeNovacSvetVesti

24.12.2021 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Selfridges prodat za četiri milijarde dolara Selfridges prodat za četiri milijarde dolara
Selfridges, lanac robnih kuća pod kontrolom kanadske porodice Veston (Weston) sa sedištem u Velikoj Britaniji, prodat je za četiri milijardi funti. Kupci su tajlandski... Selfridges prodat za četiri milijarde dolara

Selfridges, lanac robnih kuća pod kontrolom kanadske porodice Veston (Weston) sa sedištem u Velikoj Britaniji, prodat je za četiri milijardi funti. Kupci su tajlandski konglomerat Central Group i austrijska grupa za nekretnine Signa.

Tajlandska i austrijska grupa saopštile su u četvrtak da su postigle dogovor o kupovini maloprodajnog lanca, koji je osnovan 1908. godine, prenosi Financial Times. Central Group je najveći tajlandski operater robnih kuća, sa nizom luksuznih evropskih prodavnica.

Central Group udružio se prošle godine sa Signom u zajedničkom poduhvatu 50:50 za otkup švajcarskog Globusa, a ove dve kompanije dele vlasništvo robnih kuća KaDeWe u Nemačkoj, drugog najvećeg lanca u Evropi.

Signa je grupa za nekretnine, maloprodaju i medije koju je 1999. godine osnovao Rene Benko pod nazivom Immofina. U njenom posedu je hotel Bauer u Veneciji i polovina njujorške zgrade Art Deco Chrysler, koju je kupila 2019. godine za oko 150 miliona dolara.

Nekretnine u vlasništvu Signe procenjuju se na više od 24 milijarde dolara vrednosti.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...