Do kraja ove godine robna razmena preduzeća iz Vranja dostići će 300 miliona evra

Simpo se širi na albansko tržište

BiznisFirme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

2.12.2021 12:34 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Simpo se širi na albansko tržište Simpo se širi na albansko tržište
Kompanija za proizvodnju nameštaja Simpo najavila je u četvrtak na Sajmu privrede u Tirani da planira širenje prodaje u Albaniji i pronalaženje što većeg... Simpo se širi na albansko tržište

Kompanija za proizvodnju nameštaja Simpo najavila je u četvrtak na Sajmu privrede u Tirani da planira širenje prodaje u Albaniji i pronalaženje što većeg broja hotelijera, uzimajući u obzir da je turizam u Albaniji u razvoju.

Simpo želi da pronađe na sajmu u Tirani nove kupce i dođe do što više hotela i apartmana kojima su potrebna opremanja, izveštava Tanjug.

Na sajmu u Albaniji Simpo je prvi put izlagao 2018. godine zajedno sa Privrednom komorom Srbije (PKS).

„Imali smo nekoliko manjih opremanja što za naše kapacitete proizvodnje svakako nije dovoljno. Zbog toga smo i ove godine tu da proširimo tržište i nađemo još neke kupce“, rekao je menadžer prodaje Simpa Filip Stojiljković za RTS.

Kaže da je Simpo prisutan u zemljama regiona i širom Evrope.

SIMPO AD

RADNIČKA 12, 17501 Vranje, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
19.787.200,57 (2020)
Broj zaposlenih:
1544 (2020)

„Prisutni smo i u Švajcarskoj i u Nemačkoj, a radimo i Austriju. Trenutno aktuelni poslovi su na opremanju stambenih jedinica u Belorusiji“, dodaje Stojiljković.

Podseća da je kompanija iz Vranja otvorila novi fabriku u Zubinom Potoku, gde je zaposleno 70 radnika.

„Kapacitet proizvodnje tapetarskih proizvoda u Vranju nam je preopterećen, pa smo morali deo proizvodnje da prebacimo u našu fabriku u Zubinom Potoku“, rekao je on.

Robna razmena Srbije i Albanije stalno raste, uprkos pandemiji i tokom devet meseci ove godine zabeleženo je povećanje robne razmene za 28 odsto u odnosu na isti period prošle.

Pre osam godina robna razmena bila je 100 miliona evra, a do kraja ove očekuje sa da bude 300 miliona evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...