SVE EPIDEMIOLOŠKE MERE OSTAJU NA SNAZI, ODLUČIO KRIZNI ŠTAB

Situacija sa virusom stabilizovana, nije bilo govora o popuštanju mera

Vesti

9.2.2021 11:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Situacija sa virusom stabilizovana, nije bilo govora o popuštanju mera Situacija sa virusom stabilizovana, nije bilo govora o popuštanju mera
Sve epidemiološke mere u borbi protiv širenja korona virusa u Srbiji ostaju na snazi, rekao je epidemiolog Predrag Kon nakon sednice Kriznog štaba i... Situacija sa virusom stabilizovana, nije bilo govora o popuštanju mera

Sve epidemiološke mere u borbi protiv širenja korona virusa u Srbiji ostaju na snazi, rekao je epidemiolog Predrag Kon nakon sednice Kriznog štaba i dodao da nije bilo govora o bilo kakvom popuštanju istih.

„Procena epidemiološke situacije pokazuje da postoji stabilizacija na visokom nivou, ali se vidi i blagi porast broja zaraženih, koji se može povezati sa povratkom sa skijališta, ali i samom prisutnošću britanskog soja koji je dokazan u više navrata“, objasnio je Kon.

Foto: Printscreen youtube

Krizni štab je predstojeće praznike prepoznao kao dodatni rizik, posebno u situaciji kada još nemamo vakcinisanost sa dve doze cepiva, rekao je epidemiolog i podsetio da je zaštita vakcinom obezbeđena tek kada se primi i druga doza i prođe najmanje desetak dana posle toga.

Kon je rekao i da treba pokušati da se ovo stanje ne pogoršava dalje, objašanjavajuči da je to moguće samo poštovanjem mera.

Najavio je povećanje kontrola poštovanja mera, koje se mogu očekivati u narednom periodu na planinama, skijalištima, kao i na mestima koja su prepoznata kao mesta zaražavanja, kao što su ugostiteljski objekti.

„Činjenica je da moramo da izdržimo još neko vreme dok ne steknemo barijeru koju treba da steknemo vakcinom“, naglasio je Kon.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...