potvrđena volja građana sa referenduma

Skupština Srbije proglasila Akt o promeni Ustava

SrbijaVesti

9.2.2022 18:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Skupština Srbije proglasila Akt o promeni Ustava Skupština Srbije proglasila Akt o promeni Ustava
Skupština Srbije proglasila je u petak Akt o promeni Ustava Srbije i Ustavni zakon za sprovođenje Akta o promeni Ustava Srbije, čime je Akt... Skupština Srbije proglasila Akt o promeni Ustava

Skupština Srbije proglasila je u petak Akt o promeni Ustava Srbije i Ustavni zakon za sprovođenje Akta o promeni Ustava Srbije, čime je Akt o kojem su se građani izjasnili na referendumu, 16. februara 2022. godine, stupio na snagu.

Tom prilikom, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u promeni Ustava. Dačić je ocenio da je Srbija napravila iskorak u vladavini prava i nezavisnosti pravosuđa, te da je siguran da je to na korist države i njenih građana.

Predsednik Skupštine Srbije je takođe naglasio da na ovoj sednici nema rasprave, već da je reč o svečanom proglašenju Akta o promeni Ustava.

Na referendum 16. februara izašlo je 1.995.215 birača, od 6.510.323 koji su upisani u birački spisak, za promenu Ustava glasalo je 59,62, a protiv promene 39,35 odsto izašlih birača.

Ustavne promene obuhvatale su se na deo o pravosuđu, na izbor sudija i tužilaca, koje više neće birati Skupština Srbije, već Visoki savet sudstva i Visoki savet tužilaštva, ali i preimenovanje Vrhovnog kasacionog suda u Vrhovni sud.

Sednici su prisustvovali predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri, predstavnici sudija, tužilačke profesije i predstavnici diplomatskog kora.

  • VILENJAK

    9.2.2022 #1 Author

    Referendum, hm… Zanima me šta to tačno ide u korist građana?!

    Odgovori

  • ZVE84

    9.2.2022 #2 Author

    Ovo možda jeste na korist države, ali građana nikako!!! Da se poštovala volja naroda do toga nikad ne bi ni došlo!

    Odgovori

  • DANIJELA

    9.2.2022 #3 Author

    E neka nam je svima sa srecom sa istim.

    Odgovori

  • Anna

    10.2.2022 #4 Author

    Rade šta hoće. Referendum je najobičnija farsa samo da se ispuni forma i zamažu oči svetu kako eto kod nas sve funkcioniše.

    Odgovori

  • TASIJA27

    10.2.2022 #5 Author

    Ovo moze da bude jedino u korist kriminalu i nepravdi, a gradjanima ni u snovima.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...