Ukupni prihodi utvrđeni u iznosu od 84,65 milijardi dinara

Skupština Vojvodine usvojila Završni račun i Izveštaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu

NovacSrbijaVesti

29.6.2022 10:04 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Skupština Vojvodine usvojila Završni račun i Izveštaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu Skupština Vojvodine usvojila Završni račun i Izveštaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu
Skupština Vojvodine usvojila je Završni račun i Izveštaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu, a pedstavnici vlasti tokom skupštinske rasprave u petak, govorili su... Skupština Vojvodine usvojila Završni račun i Izveštaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu

Skupština Vojvodine usvojila je Završni račun i Izveštaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu, a pedstavnici vlasti tokom skupštinske rasprave u petak, govorili su da je planiranje budžeta bilo realno a upravljanje njime odgovorno, dok su opozicioni poslanici tvrdili da su budžetski troškovi ostali bez opipljivih rezultata.

Ukupni prihodi utvrđeni su u iznosu od 84,65 milijardi dinara, a ukupni rashodi u iznosu od 75,63 milijardi dinara, dok su neutrošena sredstva oko devet milijardi dinara, prenosi Beta.

Pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović kazala je da je ostvarenje prihoda bilo na nivou od 101,7 odsto, a realizacija rashoda i izdataka 90,86 odsto.

Kako je rečeno na sednici, u svom izveštaju o izvršenoj reviziji, Državna revizorska institucija je četvrti put zaredom dala pozitivno mišljenje na konsolidovane finansijske izveštaje završnog računa pokrajinskog budžeta.

Skupština je razmotrila i usvojila: Izveštaj o radu i finansijskom poslovanju Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu za 2021. godinu, Izveštaj o radu i poslovanju Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova za 2021. godinu i Izveštaj o radu Pedagoškog zavoda Vojvodine za period od 1. januara do 31. decembra 2021. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.