SLEDEĆE SEDMICE MOGUĆE UKIDANJE VANREDNOG STANJA Predsednik Vučić najavio blaže mere i za 1. maj

SrbijaVesti

29.4.2020 21:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

SLEDEĆE SEDMICE MOGUĆE UKIDANJE VANREDNOG STANJA Predsednik Vučić najavio blaže mere i za 1. maj SLEDEĆE SEDMICE MOGUĆE UKIDANJE VANREDNOG STANJA Predsednik Vučić najavio blaže mere i za 1. maj
Predsednik Aleksandar Vučić najavio je u sredu mogućnost da sledeće sedmice bude ukinuto vanredno stanje u zemlji, a to znači i ukidanje policijskog časa.... SLEDEĆE SEDMICE MOGUĆE UKIDANJE VANREDNOG STANJA Predsednik Vučić najavio blaže mere i za 1. maj

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je u sredu mogućnost da sledeće sedmice bude ukinuto vanredno stanje u zemlji, a to znači i ukidanje policijskog časa.

Vučić je istakao da državi nije do vanrednog stanja, jer su u tom periodu svi samo više radili i borili se i da zato svi žele da “odemo” iz vanrednog stanja, za šta je potrebno da imamo sedam dana sličnih ovim poslednjim, sa zaraženošću ispod 5 odsto.

“Ne bih isključio mogućnost da vanredno stanje bude ukinuto krajem sledeće sedmice, a to znači i ukidanje policijskog časa”, rekao je Vučić gostujući na RTS.

Foto: Tanjug

Predsednik je najavio i da će predložiti da za prvomajske praznike policijski čas traje od četvrtka u 18 časova i da traje do subote u 5 ujutro.

„Želimo da dobijemo dan i po koji nam je važan, da imamo ispod pet odsto pozitivnih. Biće kratak, dvostruko kraći policijski čas nego što su mnogi očekivali. Petak ceo dan, penzioneri će imati dva puta da budu sami na ulici koliko god žele, a onda od subote ujutru sve normalno do 18 sati, posle toga penzioneri. Imamo dodatno pravilo, a to je zabrana okupljanja više od pet ljudi. Na tome su lekari insistirali, posebno dr Predrag Kon – rekao je on i dodao da će se sa ovim predlogom izaći pred Krizni štab.

Dodao je da će morati da bude i bržeg otvaranja granica, čega se, kaže, istovremeno i plašimo, ali je ukazao da će se raditi brzi testovi, na granici, kako bi ljudi što pre dobijali rezultate.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...