Srbija ostaje konkurentna destinacija za odmor

Smanjenje cene PCR testa podsticaj domaćem turizmu

BiznisSrbijaSvetTurizamVesti

17.4.2021 12:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Smanjenje cene PCR testa podsticaj domaćem turizmu Smanjenje cene PCR testa podsticaj domaćem turizmu
Na sednici Kriznog štaba usvojena je inicijativa Udruženja za turizam Privredne komore Srbije da se smanji visina naknade za PCR testiranje stranih turista, saopštila... Smanjenje cene PCR testa podsticaj domaćem turizmu

Na sednici Kriznog štaba usvojena je inicijativa Udruženja za turizam Privredne komore Srbije da se smanji visina naknade za PCR testiranje stranih turista, saopštila je Privredna komora Srbije (PKS).

„To će doprineti povećanju broja dolazaka stranih turista za vreme predstojećih uskršnjih praznika i najavljenih grupa gostiju iz arapskih zemalja tokom proleća“, ocenila je sekretarka Udruženja za turizam PKS Tijana Maljković.

PKS dodaje da su Predstavnici Grupacije turističkih agencija i Grupacije hotela Srbije ukazali na veliko interesovanje turista za dolazak u Republiku Srbiju iz Bahreina, nakon posete njihove delegacije našoj zemlji, kao i ostalih arapskih zemaljj, posebno po završetku ramazanskog posta, polovinom maja.

Foto: Tanjug

Turistički poslenici upozoravali su ranije da iznos PCR testa destimuliše dolazak stranih turista u Srbiju, jer im je za povratak u matične zemlje neophodno testiranje u našoj zemlji.

„Smanjenjem troškova testiranja u Republici Srbiji za strane turiste pružena je dodatna podrška sektoru turizma, i ova odluka omogućiće da i u ovako vanrednim uslovima poslovanja naša zemlja ostane konkurentna turistička destinacija“, ističe Maljkovićeva.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...