SOCIETE GENERALE NAJAVILA PRODAJU SVOG OGRANKA LYXOR Vrednost transakcije oko milijardu dolara

BankeEUNovacVesti

21.9.2020 09:29 Autor: Ljiljana Begović 0

SOCIETE GENERALE NAJAVILA PRODAJU SVOG OGRANKA LYXOR Vrednost transakcije oko milijardu dolara SOCIETE GENERALE NAJAVILA PRODAJU SVOG OGRANKA LYXOR Vrednost transakcije oko milijardu dolara
„Societe Generale“ se  priprema za pokretanje prodaje svog ogranka za upravljanje imovinom „Lyxor“. Francuski zajmodavac želi da ojača svoje finansije nakon dva uzastopna tromesečna... SOCIETE GENERALE NAJAVILA PRODAJU SVOG OGRANKA LYXOR Vrednost transakcije oko milijardu dolara

„Societe Generale“ se  priprema za pokretanje prodaje svog ogranka za upravljanje imovinom „Lyxor“.

Francuski zajmodavac želi da ojača svoje finansije nakon dva uzastopna tromesečna gubitka. Treća najveća francuska banka angažovala je „Citigroup“ da nadgleda prodaju, koja se očekuje u četvrtom tromesečju.  

Foto: Pixabay.com

„Lyxor“ je krajem juna imao oko 132 milijarde evra imovine (156 milijardi dolara) pod upravljanjem, a fondovi kojima se trguje na razmeni (ETF) predstavljali su gotovo polovinu njegovog poslovanja.

Procene su da će prodaja vredeti oko milijardu dolara, rekao je jedan od izvora, dodajući da su nedavno kontaktirane zainteresovane strane jer će prodaja uskoro započeti, piše portal Seebiz.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...