Odlukom vlade srbije dolazi do statusne promene komunalnih firmi u severnoj pokrajini

Spajaju se vodoprivredna preduzeća u Vojvodini

SrbijaVesti

19.7.2022 14:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Spajaju se vodoprivredna preduzeća u Vojvodini Spajaju se vodoprivredna preduzeća u Vojvodini
Vlada Srbije odlučila je da umesto postojećih devet vodoprivrednih preduzeća u Vojvodini posluje samo četiri i donela više odluka u vodoprivrednom sektoru na teritoriji... Spajaju se vodoprivredna preduzeća u Vojvodini

Vlada Srbije odlučila je da umesto postojećih devet vodoprivrednih preduzeća u Vojvodini posluje samo četiri i donela više odluka u vodoprivrednom sektoru na teritoriji Vojvodine.

Prema odlukama koje su objavljene u Službenom glasniku, izmene osnivačkih akata donete su za vodoprivredna preduzeća Galovica, Srednji Banat, Severna Bačka i Tamiš-Dunav. Reč je, kako se navodi u odluci, o firmama sa sedištima u Beogradu, Zrenjaninu, Subotici i Pančevu, prenosi Beta.

Vlada Srbije donela je i rešenja o davanju prethodne saglasnosti na seriju odluka o statusnoj promeni pripajanja vodoprivrednih firmi većim firmama tog tipa. Takva saglasnost data je za pripajanje preduzeća Šidina, Hidrosrem i firme Sava – Galovici.

Objavljene su i prethodne saglasnosti za povećanje kapitala Galovice, Srednjeg Banata, Severne Bačke i Tamiš-Dunava.

Dato je zeleno svetlo i za pripajanje firmi Zapadna Bačka, Dunav i Tisa, Srednja Bačka i Bačka – subotičkoj Severnoj Bačkoj.

Vlada je podržala i pripajanje firmi Podunavlje i Južni Banat – vodoprivrednom preduzeću Tamiš-Dunav.

Kako je ranije preneo portal Danas, odlukom vlade kikindsko vodoprivredno preduzeće Gornji Banat biće pripojeno zrenjaninskom preduzeću za vodoprivredu Srednji Banat.

  • TATJANA

    20.7.2022 #1 Author

    Nadamo se da dodje do boljih rezultata

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...