ŠPANIJA ZATVARA GRANICE ZA SRPSKE DRŽAVLJANE Odluka na snazi do kraja jula

EUIzdvajamoSrbijaVesti

22.7.2020 11:46 Autor: Ljiljana Begović

ŠPANIJA ZATVARA GRANICE ZA SRPSKE DRŽAVLJANE Odluka na snazi do kraja jula ŠPANIJA ZATVARA GRANICE ZA SRPSKE DRŽAVLJANE Odluka na snazi do kraja jula
Državljanima Srbije od 23. jula zabranjen je ulazak u još jednu zemlju- Španiju. Zatvaranje španske granice za naše građane potvrdila je za Tanjug ambasadorka... ŠPANIJA ZATVARA GRANICE ZA SRPSKE DRŽAVLJANE Odluka na snazi do kraja jula

Državljanima Srbije od 23. jula zabranjen je ulazak u još jednu zemlju- Španiju. Zatvaranje španske granice za naše građane potvrdila je za Tanjug ambasadorka Srbije u toj zemlji Katarina Lalić.

Ona je objasnila da je Španija tu odluku donela na osnovu preporuke Evropske unije koja je „skinula“ Srbiju i Crnu Goru sa liste zemalja čiji državljani mogu da putuju u države članice EU.

„Srbija i Crna Gora se nisu našle na poslednjoj listi koju je usvojila Evropska unija i Španija je, na osnovu te preporuke EU, donela odluku da od četvrtka naši građani neće moći da ulaze u tu zemlju“, rekla je Lalić Tanjugu.

Foto: Printscreen youtube

Ta odluka će, prema njenim rečima, važiti do kraja jula, kada se očekuje ponovno razmatranje EU o listi zemalja čiji državljani mogu da putuju u države članica.

„Ako se Srbija ponovo bude našla na toj listi, za očekivati je da će biti i pozitivna odluka Španije o ulasku naših državljana“, navela je Lalić.

Za ostale državljane, koji ulaze u Španiju, nije potreban ni PCR test ni karantin, već se samo kontroliše temperatura građana koji ulaze u zemlju.

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.