ministar privrede o investicijama sa ambasadorom Đeungom Lijem

Srbija beleži rast spoljnotrgovinske razmene sa Republikom Korejom

SrbijaVesti

30.11.2023 18:46 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Srbija beleži rast spoljnotrgovinske razmene sa Republikom Korejom Srbija beleži rast spoljnotrgovinske razmene sa Republikom Korejom
Ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković je danas sa ambasadorom Republike Koreje Đeungom Lijem razgovarao o ekonomskoj saradnji koja je po rečima ministra dobra i... Srbija beleži rast spoljnotrgovinske razmene sa Republikom Korejom

Ministar privrede Srbije Slobodan Cvetković je danas sa ambasadorom Republike Koreje Đeungom Lijem razgovarao o ekonomskoj saradnji koja je po rečima ministra dobra i „na uzlaznoj putanji“, saopštilo je Ministarstvo.

„Bitno je da postoji porast spoljnotrgovinske robne razmene i investicije. To je dobar znak za ekonomsku saradnju“, istakao je ministar Cvetković, prenosi Beta.

Ambasador Li je kazao da očekuje da će iduće godine biti potpisan bilateralni Sporazum o slobodnoj trgovini koji će doprineti rastu robne razmene.

„Srbija je atraktivna zbog svoje geografske pozicije, naše podneblje je bogato vodnim resursima, rudama, potom povoljne cene energenata koji su bitni inputi za proizvodnju i ulaze u cenu finalnog proizvoda“, rekao je Cvetković ambasadoru.

Naveo je i da Srbija ima kvalitetnu radnu snage, dobro obrazovanu posebno u tehničkom segmentu – inženjere, IT stručnjake i „zato je Srbija idealno mesto za investiranje“, a naveo je i da Srbija ulaže u infrastrukturu i ima „privlačan i stabilan poslovni ambijent, političku i energetsku stabilnost“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...