Ministarstvo poljoprivrede nastavlja da podržava proizvođače mlečnih proizvoda

Srbija će sprečiti zloupotrebe pri uvozu mleka

AgrobiznisBiznisSrbijaVesti

13.4.2021 10:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Srbija će sprečiti zloupotrebe pri uvozu mleka Srbija će sprečiti zloupotrebe pri uvozu mleka
Država će sprečiti svaki pokušaj zloupotrebe u vezi sa kvalitetom mleka pri uvozu u Srbiju, poručio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović tokom razgovora sa... Srbija će sprečiti zloupotrebe pri uvozu mleka

Država će sprečiti svaki pokušaj zloupotrebe u vezi sa kvalitetom mleka pri uvozu u Srbiju, poručio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović tokom razgovora sa predstavnicima Udruženja stočara Bečeja o trenutnom stanju na tržištu mleka.

Ministarstvo poljoprivrede će i ove godine nastaviti da pruža podršku proizvođačima mleka u nabavci robota i mlekomata kroz posebnu liniju subvencije, objavljeno je na sajtu ministarstva.

Dodaje se da je više od 20 farmi do sada uz pomoć državnih podsticaja nabavilo robote za mužu krava.

Nedimović i predstavnici Udruženja stočara veruju i da će sektor ugostiteljstva, odnosno, hoteli i restorani u najskorijem vremenu otpočeti sa nesmetanim radom, kako bi se ponovo podigla tražnja za mlekom i mlečnim proizvodima, a koju je upravo pandemija korona virusa značajno umanjila.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...