očekivana razmena do kraja godine 2,6 milijardi evra

Srbija i Turska potpisale 11 memoranduma i protokola o saradnji

SrbijaSvetVesti

11.10.2024 18:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Srbija i Turska potpisale 11 memoranduma i protokola o saradnji Srbija i Turska potpisale 11 memoranduma i protokola o saradnji
Srbija i Turska potpisale su danas u Palati Srbija 11 memoranduma i protokola o međusobnoj saradnji u različitim oblastima, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra... Srbija i Turska potpisale 11 memoranduma i protokola o saradnji

Srbija i Turska potpisale su danas u Palati Srbija 11 memoranduma i protokola o međusobnoj saradnji u različitim oblastima, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Vučić je izjavio danas, nakon sastanka sa Erdoganom i potpisivanja dokumenata o saradnji dveju zemalja, da Srbija i Turska imaju odlične ekonomske odnose i da je njihova trgovinska razmena, u odnosu na pre nekoliko godina, usedmostručena, navodi se na sajtu vlade.

Vučić je izrazio nadu da će do kraja godine ta razmena iznositi 2,6 milijardi evra i dodao da su dve zemlje veoma uspešne u razmeni usluga.

On je napomenuo da je turskih turista najviše od svih inostranih gostiju u našoj zemlji, dodajući da se očekuje da će do kraja godine oko 360.000 srpskih turista posetiti Tursku.

Predsednik Srbije je preneo da je danas održano četvrto zasedanje Visokog saveta za saradnju i da su potpisani brojni dokumenti o saradnji između dve zemlje, koji bi tek trebalo da daju rezultate.

Naš dogovor je da uspostavimo bliže odnose u okviru vojnih i odbrambenih industrija i biće uspostavljen tim koji će na tome raditi u narednom periodu, rekao je Vučić i poručio da saradnja između dve zemlje mora da raste u svim sferama.

On je iskazao zahvalnost turskim investitorima koji posluju u našoj zemlji, rekao je on, dodavši da je suština svih razgovora sa turskim predsednikom da se očuvaju mir i stabilnost u regionu, jer je, kako je istakao, ekonomska saradnja samo tada moguća.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.