SRBIJA NA LISTI PET IDEALNIH EVROPSKIH DESTINACIJA Turistima koji vole da otkrivaju nove lokacije, Forbes preporučuje našu zemlju

BiznisLifestyleSrbijaTurizamVestiZanimljivosti

25.11.2020 20:00 Autor: Ljiljana Begović 1

SRBIJA NA LISTI PET IDEALNIH EVROPSKIH DESTINACIJA Turistima koji vole da otkrivaju nove lokacije, Forbes preporučuje našu zemlju SRBIJA NA LISTI PET IDEALNIH EVROPSKIH DESTINACIJA Turistima koji vole da otkrivaju nove lokacije, Forbes preporučuje našu zemlju
Poznati američki magazin Forbes uvrstio je Srbiju na listu pet zemalja koje preporučuje turistima željnim da posete manje poznate evropske destinacije, a uz našu... SRBIJA NA LISTI PET IDEALNIH EVROPSKIH DESTINACIJA Turistima koji vole da otkrivaju nove lokacije, Forbes preporučuje našu zemlju

Poznati američki magazin Forbes uvrstio je Srbiju na listu pet zemalja koje preporučuje turistima željnim da posete manje poznate evropske destinacije, a uz našu zemlju na svojevrsnoj top listi nalaze se i Moldavija, Letonija, Slovačka i Crna Gora.

Foto: Privatna arhiva/Darko Ćirović

Autori preporučuju Srbiju kao destinaciju koja obiluje prirodnim toplim izvorima i ima banje svetske klase koje privlače posetioce hiljadama godina.

Vrnjačka Banja i Ribarska Banja predstavljaju posebne destinacije za pravi odmor i opuštanje. Pored umirujućih izvora, Srbija obiluje i istorijskim gradovima, počev od Niša, rodnog mesta rimskog cara Konstantina, do Novog Sada, grada koji je zbog svog istorijskog značaja dobio nadimak „Srpska Atina“, piše Forbes.

Naravno, nijedno putovanje u Srbiju nije potpuno bez posete Beogradu, glavnom gradu koji je jedan od najstarijih evropskih gradova, prepun istorijskih spomenika, kao i živopisnih restorana i kafića.

Foto: Pixabay.com

Uz ilustraciju na kojoj se našao Hram Svetog Save, Forbes svojim čitaocima koji vole da posete destinacije „van uobičajenih turističkih staza“ preporučuje da dođu i u Srbiju koja privlači posetioce iz cele Evrope.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...