Vrednost investicija premašila milijardu evra

Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Republike Srpske

InvesticijeRegionSrbijaVesti

31.7.2024 08:57 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Republike Srpske Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Republike Srpske
Vrednost dosadašnjih investicija Srbije u Republiku Srpsku iznosi oko 2,2 milijarde konvertibilnih maraka (više od 1,1 milijardu evra) izjavio je u Banjaluci ministar privrede... Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Republike Srpske

Vrednost dosadašnjih investicija Srbije u Republiku Srpsku iznosi oko 2,2 milijarde konvertibilnih maraka (više od 1,1 milijardu evra) izjavio je u Banjaluci ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović posle sastanka sa ministarkom privrede Srbije Adrijanom Mesarović.

On je naglasio da je Srbija najveći spoljnotrgovinski partner Republike Srpske i da postoje „odlični i bratski odnosi srpskog naroda sa obe strane Drine“.

“Mi smo jedan narod i želimo jedni drugima da pomognemo u rešavanju aktuelnih problema i unapređenju ekonomskog razvoja naših zemalja”, kazao je on, prenosi eKapija.

Prema njegovim rečima, i ovim sastankom pokazuje se konkretno nastojanje da se realizuje ono što je predviđeno Sporazumom o specijalnim paralelnim vezama i definisano na Svesrpskom saboru u Beogradu.

Ministarka Mesarović je rekla da je cilj Srbije unapređenje međusobne ekonomske saradnje u svim aspektima kako bi se doprinelo razvoju investicionih aktivnosti u obe zemlje.

Dodala je da postoji značajan prostor za dodatnu saradnju, doprinos privrednom spajanju i otvaranju proizvodnih pogona u dve zemlje.

Mesarović se sastala i sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

U poseti Banjaluci je i privredna delegacija Srbije, koju čine predstavnici 36 kompanija.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.