akcenat na železničkom saobraćaju

Srbija zainteresovana za saradnju sa Crnom Gorom u cilju unapređenja infrastrukture

RegionSrbijaVesti

11.10.2024 16:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Srbija zainteresovana za saradnju sa Crnom Gorom u cilju unapređenja infrastrukture Srbija zainteresovana za saradnju sa Crnom Gorom u cilju unapređenja infrastrukture
Srbija je zainteresovana za što intenzivniju saradnju sa Crnom Gorom kada su u pitanju infrastrukturni projekti i generalno oblasti koje obuhvata resor ministarke saobraćaja,... Srbija zainteresovana za saradnju sa Crnom Gorom u cilju unapređenja infrastrukture

Srbija je zainteresovana za što intenzivniju saradnju sa Crnom Gorom kada su u pitanju infrastrukturni projekti i generalno oblasti koje obuhvata resor ministarke saobraćaja, Maje Vukićević.

Vukićević se sastala sa ambasadorom Srbije u Crnoj Gori, Nebojšom Rodićem, koji joj je uručio pismo ministra u Vladi Srbije, Gorana Vesića, prenosi Mina.

„Vukićević je informisala Rodića da postoji interes crnogorske strane da se sprovede nabavka novih vozova za potrebe železničkog saobraćaja i napomenula da se deo postojećih vozova, prema informacijama koje je dobila od predstavnika Montecarga, održava u Srbiji“ navodi se u saopštenju Ministarstva.

Vukićević je izrazila očekivanje da period čekanja na servisiranje i popravke vozova bude kraći nego što je bio slučaj do sada, sve u cilju što skorijeg vraćanja nedostajućih kompozicija u red vožnje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.