Projekat sveobuhvatne analize najuspešnijih predstavnika domaće privrede

„99 najuspešnijih“ kao putokaz kvalitetnog poslovanja u Srbiji

AnalizaSrbijaU fokusu

23.10.2021 08:15 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

„99 najuspešnijih“ kao putokaz kvalitetnog poslovanja u Srbiji „99 najuspešnijih“ kao putokaz kvalitetnog poslovanja u Srbiji
Ekonomske prilike u regionu i Srbiji su se značajno promenile u poslednje dve godine. Otežano poslovanje izazvano globalnom situacijom dovelo je do tektonskih promena... „99 najuspešnijih“ kao putokaz kvalitetnog poslovanja u Srbiji

Ekonomske prilike u regionu i Srbiji su se značajno promenile u poslednje dve godine. Otežano poslovanje izazvano globalnom situacijom dovelo je do tektonskih promena u načinima rada svih kompanija i firmi.

Ipak, i pored svih poteškoća mnogi biznisi su ostvarili značajan rast i napredak.

Projekat 99 najuspešnijih portala Biznis.rs za cilj ima skretanje pažnje šire javnosti na uspešno poslovanje domaćih preduzeća. U sklopu projekta privredni subjekti biće predstavljeni kroz štampane i digitalne medije, rangirani po postignutim rezultatima u odnosu na svoju veličinu ili delatnostima.

99 najuspešnijih se biraju na osnovu nekoliko ključnih parametara. Pored realizovanih prihoda i dobiti, posebno se analiziraju rezultati dobijeni jedinstvenom matematičkom formulom za određivanje uspešnosti poslovanja kompanija, ponderisanih na osnovu podataka iz podnetih godišnjih finansijskih izveštaja. Podrazumeva se da su rangirana preduzeća zadovoljavala kriterijume o pozitivnim rezultatima poslovanja, te da nisu bila blokirana na dan kreiranja liste.

Biznis.rs koristi podatke bonitetne kuće CompanyWall, sa kojom ima partnerske odnose. Informacije korišćene za analitičku obradu su zvanični statistički podaci prikupljeni iz godišnjih finansijskih izveštaja dostavljenih Agenciji za privredne registre (APR).

Priznanje 99 najuspešnijih

Pojedinačne analize poslovanja najuspešnijih preduzeća, kao i rangiranja prvoplasiranih u različitim industrijskim oblastima biće publikovane na portalu Biznis.rs i u istoimenom štampanom mesečniku, propraćene uz detaljni statistički prikaz, te analizu uspešnosti odabranih poslovnih strategija kroz razgovore sa predstavnicima listiranih kompanija.

Pored detaljnog prikaza kompanija, pri čemu je posmatran njihov finansijski uspeh iz prošle godine, biće predstavljene i osobe odgovorne za njihov rast i napredak. Njihova iskustva mogu biti važan putokaz za sve preduzetnike koji se suočavaju sa brojnim izazovima, kako u redovnom godišnjem poslovanju, tako i u uslovima velikih tržišnih kriza.

Preduzeća koja se budu izdvojila po ovim rangiranjima poneće posebno priznanje – Pečat 99 najuspešnijih.

  • STRAHINJA

    20.1.2022 #1 Author

    Vrlo korisno znati ko su najbolji u kojoj oblasti. Ovakve liste su neophodne, posebno na srpskom trzistu.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...