AERODROM “NIKOLA TESLA” SPREMAN ZA DOČEK PUTNIKA Očekuje se postepena obnova putničkog saobraćaja

SrbijaU fokusuVesti

15.5.2020 14:20 Autor: Ljiljana Begović 1

AERODROM “NIKOLA TESLA” SPREMAN ZA DOČEK PUTNIKA Očekuje se postepena obnova putničkog saobraćaja AERODROM “NIKOLA TESLA” SPREMAN ZA DOČEK PUTNIKA Očekuje se postepena obnova putničkog saobraćaja
Aerodrom “Nikola Tesla” je u potpunosti spreman za doček putnika i aviokompanija, u skladu sa najavama pojedinih avio-prevoznika o postepenoj obnovi putničkog saobraćaja tokom... AERODROM “NIKOLA TESLA” SPREMAN ZA DOČEK PUTNIKA Očekuje se postepena obnova putničkog saobraćaja

Aerodrom “Nikola Tesla” je u potpunosti spreman za doček putnika i aviokompanija, u skladu sa najavama pojedinih avio-prevoznika o postepenoj obnovi putničkog saobraćaja tokom naredne nedelje.

Ovo je veoma pozitivan i važan prvi korak ka oporavku ekonomije, turizma i trgovine od uticaja pandemije virusa Covid-19, ističu iz beogradske vazdušne luke. Nacionalna aviokompanija „Air Serbia“ će obnoviti letove za Frankfurt, Cirih, Beč i London Hitrou, aviokompanija „Belavia“ letove za Minsk, a aviokompanija „Wizz Air“ letove za London Luton.

Očekuje se da će u narednom periodu, u zavisnosti od regulative i razvoja situacije, još veći broj aviokompanija ponovo uspostaviti letove ka većem broju destinacija.

Na beogradskom aerodromu u toku je implementacija odgovarajućih procedura i mera koje će, uz sanitarne mere koje primenjuju aviokompanije, osigurati bezbednost svih putnika, partnera i zaposlenih od trenutka kada se uspostave prvi letovi.

Ove procedure, koje između ostalog obuhvataju organizaciju tokova putnika, postavljanje oznaka i informacija u zgradi terminala i pojačane mere higijene i dezinfekcije prostora, usaglašene su sa međunarodnom i domaćom regulativom, piše Tanjug.

Ulaz u zgradu aerodroma će biti dozvoljen samo putnicima, kao i licima koja su u pratnji putnika sa smanjenom pokretljivošću i deca bez pratnje.

Obavezno je nošenje zaštitne maske tokom boravka na putničkom terminalu, kao i održavanje minimalnog međusobnog rastojanja, što je na aerodromu obeleženo odgovarajućim podnim i drugim oznakama. Putnicima se preporučuje da često peru ruke sapunom i sredstvom za dezinfekciju postavljenim na vidno obeleženim lokacijama.

Aerodrom “Nikola Tesla” će nastaviti da primenjuje sve mere prevencije, u skladu sa daljim definisanjem procedura i preporuka sa međunarodnim i domaćim propisima, kao i sa aviokompanijama, u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije, navodi se u saopštenju.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...