Smanjen broj putnika za 19 odsto u odnosu na 2023. godinu

Aerodrom Niš pregovara o novim linijama uoči otvaranja nove zgrade terminala

BiznisSrbija

15.7.2024 09:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Aerodrom Niš pregovara o novim linijama uoči otvaranja nove zgrade terminala Aerodrom Niš pregovara o novim linijama uoči otvaranja nove zgrade terminala
Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu otvoriće svoju novu terminalnu zgradu u narednih deset dana, dok su pregovori o obezbeđivanju novih letova za letnju sezonu... Aerodrom Niš pregovara o novim linijama uoči otvaranja nove zgrade terminala

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu otvoriće svoju novu terminalnu zgradu u narednih deset dana, dok su pregovori o obezbeđivanju novih letova za letnju sezonu 2025. godine u toku. Ovo dolazi u trenutku kada se aerodrom suočava sa padom broja putnika, sa 168.406 putnika u prvoj polovini godine, što je za 19 odsto manje u odnosu na isti period 2023. godine.

Aerodrom za loše rezultate krivi kompaniju Wizz Air, koja je bila primorana da smanji svoje operacije zbog prizemljenja aviona kao posledice problema sa motorima na delu svoje flote, piše Ex-Yu Aviation News.

“Velike promene koje se dešavaju u Nišu prate i druge aviokompanije koje trenutno ne posluju u ovom gradu. U kontaktu smo sa njima”, rekao je Dušan Kovačević, direktor Aerodroma Niš.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Goran Vesić, ranije je napomenuo da su u toku razgovori sa kompanijom Air Serbia o uvođenju nekoliko novih ruta iz Niša, pored postojećih sedam koje se održavaju u okviru ugovora o obavljanju usluga od opšteg interesa (PSO).

“Razgovaramo sa kompanijom Air Serbia o otvaranju nekoliko novih ruta iz Niša. Radiću na ovom pitanju u narednom periodu kako bi Niš imao sve više putnika”,  rekao je Vesić, ne navodeći potencijalne nove rute.

Air Serbia trenutno održava letove iz jugoistočnog srpskog grada ka Beogradu, Kelnu, Hahnu, Istanbulu i Ljubljani, kao i sezonske letove ka Atini i Tivtu. Takođe, kompanija obavlja i brojne letnje čarter letove.

  • SABRINA

    15.7.2024 #1 Author

    Šteta je da se maksimalno ne koristi položaj aerodroma. Treba ozbiljno poraditi na tome.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.