rast od 4,3 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine

Air Serbia u septembru prevezla više od 470.000 putnika

BiznisSrbijaTurizam

2.10.2024 11:49 Autor: Marko Miladinović 1

Air Serbia u septembru prevezla više od 470.000 putnika Air Serbia u septembru prevezla više od 470.000 putnika
Kompanija Air Serbia saopštila da je u septembru ove godine prevezla 476.592 putnika u redovnom i čarter saobraćaju, što je rast od 4,3 odsto... Air Serbia u septembru prevezla više od 470.000 putnika

Kompanija Air Serbia saopštila da je u septembru ove godine prevezla 476.592 putnika u redovnom i čarter saobraćaju, što je rast od 4,3 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine.

Nacionalna avio-kompanija je obavila oko 4.815 letova sa aerodroma u Beogradu, Nišu i Kraljevu, što je četiri odsto više nego u septembru 2023.

Za devet meseci ove godine avionom srpske kompanije je letelo 3,5 miliona putnika, što je rast od 7,8 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.

 „Zabeleženi mesečni rezultati tokom septembra pokazuju da je interesovanje putnika za letovima naše kompanije ka različitim destinacijama širom Evrope i dalje veliko“, kazao je direktor za komercijalu i strategiju u kompaniji Air Serbia, Boško Rupić.

Podsetio je da je 30. septembra pokrenuta direktna avio-linija između Beograda i Guangdžoua.

„To je naša druga destinacija u Kini i četvrta u dugolinijskom saobraćaju. Naša mreža će nastaviti da se razvija i u narednom periodu”,  rekao je Rupić.

Kako je saopšteno, najpopularnije destinacije Air Serbia u septembru u regionu bile su Tivat i Podgorica, u zapadnoj Evropi Cirih, Pariz, Amsterdam, Barselona i Rim, dok su u evromediteranskoj zoni to bili Istanbul, Larnaka i Atina.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.