Rok za prijavu na tender je 4. septembar

Beograd će za EXPO dobiti i „brodove-hotele“

BiznisSrbijaTurizam

2.8.2024 08:59 Autor: Redakcija Biznis.rs 9

Beograd će za EXPO dobiti i „brodove-hotele“ Beograd će za EXPO dobiti i „brodove-hotele“
Agencija za upravljanje lukama raspisala je tender za izradu studije sa idejnim rešenjem za mesta postavljanja plutajućih objekata za potrebe EXPO Beograd 2027. Vrednost... Beograd će za EXPO dobiti i „brodove-hotele“

Agencija za upravljanje lukama raspisala je tender za izradu studije sa idejnim rešenjem za mesta postavljanja plutajućih objekata za potrebe EXPO Beograd 2027. Vrednost nabavke procenjena je na 29,1 milion dinara.

Predmet rada izabranog ponuđača je izrada Studije sa idejnim konceptom dispozicije plutajućih objekata, odnosno brodova-hotela za potrebe dodatnih smeštajnih kapaciteta tokom trajanja međunarodne specijalizovane izložbe EXPO Beograd 2027, piše eKapija.

Ponuđač će u saradnji sa naručiocem izabrati tri potencijalne lokacije, od kojih dve na reci Savi a jednu na reci Dunav, na kojima je moguće odrediti pet priveznih mesta u kontinuitetu, za privez najviše do dva broda-hotela dužine do 135 metara i širine do 12 metara, po priveznom mestu.

Rok za prijavu na tender je 4. septembar.

Inače, prema EXPO 2027 Master planu, očekuje se da izložbu poseti više od 2,7 miliona pojedinačnih posetilaca.

U tom smislu, kako se dodaje u tenderskoj dokumetaciji, potrebno je osim postojećih hotela i drugih raspoloživih smeštaja, obezbediti dodatne smeštajne kapacitete za sve zainteresovane posetioce.

“Po ugledu na rešenja primenjena prilikom organizacije drugih događaja sličnih razmera širom sveta, dodatni smeštajni kpaciteti privremenog karaktera mogu se ostvariti stacioniranjem putničkih brodova namenjenih za višednevna krstarenja, ili drugih odgovarajućih plutajućih objekata koji bi u periodu od 12 meseci (decembar 2026 – novembar 2027) bili u funkciji brodova-hotela“, navodi se u dokumentaciji.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.