Gradska skupština usvojila niz odluka na septembarskoj sednici

Beograd dobija novo javno preduzeće – Projektni biro

Srbija

18.9.2024 08:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Beograd dobija novo javno preduzeće – Projektni biro Beograd dobija novo javno preduzeće – Projektni biro
Na sednici Skupštine grada Beograda usvojena je Odluka o osnivanju Javnog preduzeća Projektni biro Grada Beograda, a gradski urbanista Marko Stojčić rekao je da... Beograd dobija novo javno preduzeće – Projektni biro

Na sednici Skupštine grada Beograda usvojena je Odluka o osnivanju Javnog preduzeća Projektni biro Grada Beograda, a gradski urbanista Marko Stojčić rekao je da je opravdano da Grad ima manji projektni biro koji bi bio formiran od ljudi koji već rade u Gradskoj upravi, saopštila je gradska uprava.

„Time bi Grad Beograd imao znatno veću kontrolu nad kvalitetom tih projekata, a kasnije i nad kvalitetom radova. Verujem da ćemo ovim znatno brže neke relativno jednostavne ili srednje komplikovane stvari uspeti da pokrenemo i da kontrolišemo“, rekao je Stojčić i dodao da je na mestu vršioca dužnosti direktora Darko Šutanovac, diplomirani inženjer arhitekture, koji radi u Službi glavnog urbaniste kao zamenik direktora.

Odbornici su usvojili Statut JP Projektni biro i Rešenje o imenovanju predsednika i članova Nadzornog odbora JP Projektni biro.

Gradski odbornici usvojili su Plan generalne regulacije privredne zone uz naselje Grmovac u opštini Zemun, kao i planove detaljne regulacije za delove opština Novi Beograd, Voždovac i Zemun.

Donete su i izmene i dopune plana detaljne regulacije za deo teritorije opština Rakovica i Zemun, kao i odluke o izradi planova detaljne regulacije za delove opština Savski venac, Novi Beograd, Palilula, Stari grad.

Gradski odbornici usvojili su Odluku o dopunama Odluke o komunalnom redu, kao i Odluku o dopunama Odluke o upravljanju grobljima, sahranjivanju i pogrebnoj delatnosti na teritoriji Grada Beograda.

Takođe, usvojeno je Rešenje o davanju saglasnosti na konačni nacrt javnog ugovora o javno-privatnom partnerstvu za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog autobuskog gradskog prevoza putnika na delu radijalnih poteznih linija na teritoriji gradskih opština Grocka, Zvezdara (potez 300), Voždovac (potez 400), Čukarica i Rakovica (potez 500) i delu linija sa pretežnom dužinom trase na navedenim opštinama, uključujući i gradsku opštinu Savski venac.

  • SABRINA

    18.9.2024 #1 Author

    Ovakvo JP nam je zaista bilo neophodno.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.