počinje sa radom iako izgradnja još uvek traje

Beogradska autobuska stanica od 29. septembra na Novom Beogradu

Srbija

19.9.2024 16:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Beogradska autobuska stanica od 29. septembra na Novom Beogradu Beogradska autobuska stanica od 29. septembra na Novom Beogradu
Nakon više od pola veka Beogradska autobuska stanica menja lokaciju, te će od 29. septembra svi autobusi biti preusmereni u Blok 42 na Novom... Beogradska autobuska stanica od 29. septembra na Novom Beogradu

Nakon više od pola veka Beogradska autobuska stanica menja lokaciju, te će od 29. septembra svi autobusi biti preusmereni u Blok 42 na Novom Beogradu.

Sam proces prebacivanja na novu lokaciju pažljivo je osmišljen, sve će se obaviti u jednom danu što će osigurati da tranzicija prođe glatko, bez komplikacija za putnike i korisnike stanice, navodi se u saopštenju.

Nova stanica se nalazi na strateški pozicioniranoj lokaciji, u neposrednoj blizini moto-puta (nekadašnjeg auto-puta kroz Beograd), odmah pored železničkog stajališta Novi Beograd i na samo nekoliko minuta od stanice gradskog prevoza sa linijama koje vode ka Aerodromu Nikola Tesla, istaknuto je u saopštenju.

Do nove lokacije autobuske stanice stiže se osim sopstvenog prevoza, i vozilima Gradsko saobraćajnog preduzeća Beograd i BG vozom, iz svih delova grada.

U saopštenju se dalje navodi da je u toku je izgradnja stanične zgrade od 27.000 kvadratnih metara. Do završetka radova na novoj staničnoj zgradi putnici će koristiti privremeni objekat sa osnovnim sadržajima. U pitanju je aneks površine oko 1.200 kvadratnih metara koji je izgrađen od strane Grada Beograda i u potpunosti osposobljen za nesmetano funkcionisanje stanice.

Nova autobuska stanica imaće stanični plato sa 65 perona i to 12 dolaznih i 53 polazna perona. Polazni peroni su raspoređeni tako da je osam rezervisano za prigradski saobraćaj, 14 za međunarodni, 22 za međugradski i devet za vanlinijski-turistički saobraćaj. Izgrađen je i pripremni parking za autobuse sa 80 mesta kao i parking za putnike sa 186 mesta od kojih je 89 namenjeno putnicima u dolasku dok je 97 mesta frezervisano za putnike u odlasku. U sklopu staničnog platoa će se nalaziti i taksi stanica sa 25 mesta, navodi se u saopštenju.

  • SHALIMAR

    19.9.2024 #1 Author

    Treba se navici da se ide na Nbgd do autobuske

    Odgovori

  • SUNCE

    20.9.2024 #2 Author

    Nisam bas presrecna zbog premestanja autobiske stanice.Ono mesto je bilo idealno.Ceo grad ce upropastiti zbog njihovog glupog Neograda na vodi.Sramota

    Odgovori

  • DOBRILA

    20.9.2024 #3 Author

    Lepo osmisljeno…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.