Spajanje zajednice inovatora i privrede

Biznis zona OTP banke – prilika za digitalnu transformaciju poslovanja klijenata

BankeSrbija

25.6.2024 15:27 Autor: Milica Rilak 1

Biznis zona OTP banke – prilika za digitalnu transformaciju poslovanja klijenata Biznis zona OTP banke – prilika za digitalnu transformaciju poslovanja klijenata
OTP banka saopštila je da je danas pokrenula „Biznis zonu“, program u okviru svog inovacionog ekosistema OTP Connect. OTP Biznis zona predstavlja jedinstveni hub... Biznis zona OTP banke – prilika za digitalnu transformaciju poslovanja klijenata

OTP banka saopštila je da je danas pokrenula „Biznis zonu“, program u okviru svog inovacionog ekosistema OTP Connect.

OTP Biznis zona predstavlja jedinstveni hub u kojem će sva mala preduzeća, klijenti banke, moći da se umreže i posluju sa brojnim tehnološkim kompanijama koje su prisutne u okviru OTP Connect-a, a startapi iz inovativnog ekosistema da ostvare saradnje sa bankom ili njenim klijentima.

„Kada smo prošlog oktobra pokrenuli OTP Connect, jedinstveni inovacioni ekosistem u zemlji, imali smo jasnu viziju – da redefinišemo bankarstvo 21. veka i damo konkretan doprinos digitalizaciji, ne samo finansijskog sektora, već i celog društva. Danas, sa pokretanjem Biznis zone, mogu da kažem da smo na korak do toga, jer segmentu male privrede, koji je i kičma svake konkurentne ekonomije, nudimo priliku za simplifikaciju i digitalizaciju svog poslovanja, što su preduslovi njihovog rasta“, istakao je Vuk Kosovac, član Izvršnog odbora za poslove sa stanovništvom i razvoj digitala OTP banke Srbija.

Predstavljanje OTP Biznis zone / Foto: Nikola Živić

Nataša Rađenović Živanović, Chief Innovation Officer u OTP banci Srbija za Biznis.rs kaže da je fokus ove inicijative pružanje usluga klijetima koje su „više od bankarstva“ (beyond banking).

„Već osam meseci beležimo pozitivne rezultate sa članovima OTP Connect -a, tokom kojih smo ostvarili uspešne saradnje, pa smo želeli da to obezbedimo i našim klijentima. Takođe, ono što je nama važno je da se naši klijenti digitalno transformišu – imamo puno inicijativa koje idu u tom pravcu, a sa ‘Biznis zonom’ im dajemo i alate da to urade“, objasnila je Rađenović Živanović.

OTP banka, kako je navedeno u saopštenju, kao jedan od pionira digitalizacije lansiranjem „Biznis zone“ nastoji da ostane predvodnik inovacija na bankarskom tržištu i da kroz nove programe i inicijative u okviru svog inovaciono ekosistema doprinese većoj inovativnosti poslovanja svojih klijenata, ali i ostane spona između zajednice inovatora i privrede.

  • meli77

    25.6.2024 #1 Author

    Digitalno poslovanje je veoma važan za nas

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.