cilj "dalje povećanje životnog standarda građana"

Brnabić: Rad na državnom budžetu za 2024. počinje tokom avgusta i septembra

Srbija

30.6.2023 08:12 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Brnabić: Rad na državnom budžetu za 2024. počinje tokom avgusta i septembra Brnabić: Rad na državnom budžetu za 2024. počinje tokom avgusta i septembra
Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da će tokom avgusta i septembra početi rad na državnom budžetu za 2024. godinu i da će, posle... Brnabić: Rad na državnom budžetu za 2024. počinje tokom avgusta i septembra

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da će tokom avgusta i septembra početi rad na državnom budžetu za 2024. godinu i da će, posle usaglašavanja tokom jeseni, njegov predlog biti upućen u parlament.

Ona je u Skupštini Srbije kazala i da je cilj da bude napravljen „socijalno odgovorni budžet“, te naglasila da je njegov cilj „dalje povećanje životnog standarda građana“, prenosi Beta.

Kazala je i da je Vlada Srbije „već pokrenula“ razgovore sa sindikatima i da se planira usaglašavanje minimalne zarade sa minimalnom potrošačkom korpom.

Podsetila je, na pitanje poslanice Saveta vojvođanskih Mađara Rozalije Ekrest o socijalnim davanjima, na prethodna izdavajanja za te namene kao i o najavama za povećenje plata i penzija.

Prema njenim rečima, uslov za to je da javni dug Srbije, koji je je danas iznosi 51,4 odsto bruto društvenog poizvoda (BDP) ne pređe 60 odsto BDP.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...