Razlog drugog rebalansa povećan obim budžetskih sredstava

Budžet Vojvodine uvećan za 6,2 milijarde dinara

Srbija

27.7.2023 16:51 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Budžet Vojvodine uvećan za 6,2 milijarde dinara Budžet Vojvodine uvećan za 6,2 milijarde dinara
Pokrajinska vlada utvrdila je danas predlog drugog rebalansa budžeta Vojvodine za 2023. godinu, koji je planiran na nivou od 122,9 milijardi dinara i povećan... Budžet Vojvodine uvećan za 6,2 milijarde dinara

Pokrajinska vlada utvrdila je danas predlog drugog rebalansa budžeta Vojvodine za 2023. godinu, koji je planiran na nivou od 122,9 milijardi dinara i povećan je za 6,2 milijarde dinara u odnosu na prethodni rebalans.

Kako je saopšteno posle sednice vojvođanske vlade, razlog za drugi rebalans budžeta, za relativno kratko vreme, jeste povećan obim budžetskih sredstava, kao rezultat većih prihoda od poreza na dobit, prenosi Beta.

U poređenju sa početnim budžetom za 2023. godinu, koji je iznosio 108,5 milijardi dinara, pokrajinski budžet povećan je za preko 13 odsto, odnosno za 14,4 milijarde dinara.

Kapitalni deo budžeta, koji je vezan za investicije i ima razvojni karakter, predloženim rebalansom iznosi 45,5 milijardi dinara, i povećan je za 4,3 milijarde u odnosu na aktuelni budžet.

Dodaje se i da je fiskalni deficit uspostavljen na nivou od 10,19 milijardi dinara, a da je u odnosu na aktuelni budžet, povećan nominalno za 28,45 miliona dinara.

U odnosu na tekuće prihode je fiskalni deficit smanjen sa 9,64 odsto na 9,13 odsto u odnosu na iznos prihoda.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...