Istraživanje traje trinaestu godinu

Časopis Euromoney proglasio UniCredit banku u Srbiji za tržišnog lidera

BiznisSrbija

27.2.2024 16:49 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Časopis Euromoney proglasio UniCredit banku u Srbiji za tržišnog lidera Časopis Euromoney proglasio UniCredit banku u Srbiji za tržišnog lidera
UniCredit banka u Srbiji izabrana je prema godišnoj anketi časopisa Euromoney za tržišnog lidera i najboljeg pružaoca usluga za finansiranje trgovine u zemlji, Centralnoj... Časopis Euromoney proglasio UniCredit banku u Srbiji za tržišnog lidera

UniCredit banka u Srbiji izabrana je prema godišnoj anketi časopisa Euromoney za tržišnog lidera i najboljeg pružaoca usluga za finansiranje trgovine u zemlji, Centralnoj i Istočnoj Evropi, kao i u još devet zemalja, saopšteno je iz ove banke.

Kako je precizirano, istraživanje, koje traje trinaestu godinu, prikuplja informacije od više od 11.000 kompanija i finansijskih institucija, pružajući ubedljive dokaze o stručnosti UniCredit banke za proizvode, vodećim uslugama za klijente i razumevanju njenih ključnih evropskih tržišta.

Rezultati, kako je objašnjeno, ocenjuju banke pod dva naslova – „Najbolja usluga“ – procenjuje nivoe usluga za klijente i „Tržišni lider“ – kombinuje podatke o prodoru, procentu poslovanja i prometu, kako bi se stvorila ukupna rang lista najboljih banaka za finansiranje trgovine.

Za mnoge, kako je navedeno, istraživanje se smatra merilom za globalnu industriju finansiranja trgovine.

Predsednik Izvršnog odbora UniCredit banke u Srbiji Nikola Vuletić istakao je da su ponosni što su i ove godine prepoznati kao tržišni lider i najbolji pružalac usluga za finansiranje trgovine u Srbiji.

„Ovo priznanje je potvrda naše kontinuirane predanosti pružanju najkvalitetnijih usluga i rešenja klijentima. Da se trud zaista prepoznaje, dokazuje i činjenica da iz godine u godinu raste broj kompanija kojima smo prvi izbor, te ih je sada već 80 od 100 trenutno najvećih na tržištu“, rekao je Vuletić.

Dodao je da stalno rade na unapređivanju svojih ponuda i usluga, kako bi im pomogli da efikasno upravljaju svojim poslovanjem i ostvare svoje finansijske ciljeve.

Direktor Trgovine i korespondentskog bankarstvo na nivou UniCredit grupe Frančeska Nenci izjavila je da su zadržali svoje klijente u centru poslovanja, uprkos geopolitičkim tenzijama koje, kako je navela, komplikuju trgovinu, kao i da su ostali nepokolebljivi u pružanju najboljih usluga u klasi.

Podsetili su da se banka, poslednjih godina, zalagala za inovacije i da je primenila vodeća rešenja na tržištu kao što je Trade Finance Gate (TFG), moderna digitalna platforma koja omogućava preduzećima da digitalno upravljaju svojim transakcijama finansiranja trgovine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...