Procenjena vrednost posla oko 1,85 miliona evra

Comtrade dobio posao provajdera za naplatu gradskog prevoza u Beogradu

Firme u fokusuSrbija

28.4.2023 17:50 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Comtrade dobio posao provajdera za naplatu gradskog prevoza u Beogradu Comtrade dobio posao provajdera za naplatu gradskog prevoza u Beogradu
Javno komunalno preduzeće „Naplata prevozne usluge Beograd“ odlučilo je da posao provajdera za naplatu prevozne usluge u gradskom prevozu dodeli kompaniji Comtrade. Procenjena vrednost... Comtrade dobio posao provajdera za naplatu gradskog prevoza u Beogradu

Javno komunalno preduzeće „Naplata prevozne usluge Beograd“ odlučilo je da posao provajdera za naplatu prevozne usluge u gradskom prevozu dodeli kompaniji Comtrade.

Procenjena vrednost posla je 217 miliona dinara, bez PDV, što je oko 1,85 miliona evra, prenosi N1.

U obrazloženju Odluke o dodeli ugovora u postupku javne nabavke ovo javno komunalno preduzeće navodi da je kompanija Comtrade System Integration d.o.o. Beograd blagovremeno, 27. aprila, podnela ponudu „elektronskim sredstvima“ u ukupnoj vrednosti od 212.760.000 dinara, bez PDV, što je oko 1,8 miliona evra.

„U skladu sa konkursnom dokumentacijom za predmetnu javnu nabavku, ugovor o javnoj nabavci zaključuje se na procenjenu vrednost, koja iznosi 217,2 miliona dinara, bez PDV, a prema jediničnim cenama/procentu navedenim u obrascu strukture ponuđene cene“, navodi se u Odluci.

Predmet ove javne nabavke bila je usluga provajdera za potrebe naplate prevozne usluge, a rok na koji se ugovor sklapa je, prema oglasu, 24 meseca.

Sudeći prema podacima iz ove javne nabavke, dostupnih na Portalu javnih nabavki, Cometrade će, praktično, biti „spona“ koja će omogućavati da građani plaćaju karte u javnom prevozu SMS porukama.

Za ovakvu vrstu plaćanja neophodan je registrovani provajder, što važi za sve takozvane VAS poruke (servisi sa dodatom vrednošću – „value added services“) kada građani putem mobilnog telefona šaljući poruku na četvorocifreni broj plaćaju parking, doniraju novac, glasaju SMS porukama, piše N1.

Trošak ovog provajdera trebalo bi kompaniji Comtrade da plaća Javno komunalno preduzeće Naplata prevozne usluge Beograd.

  • Jj992

    28.4.2023 #1 Author

    Nama uvek trebaju posrednici..

    Odgovori

  • SHALIMAR

    28.4.2023 #2 Author

    Barem je nasa firma…

    Odgovori

  • Vale

    29.4.2023 #3 Author

    Sve lepo objasnjeno oko placanja, a ne sumjam da ce se I kvalitet usluge time poboljsati

    Odgovori

  • KIMCHI

    30.4.2023 #4 Author

    A jel ce neko da nam objasni potrebu za prisustvom treceg lica…smejurija

    Odgovori

  • MAJA

    30.4.2023 #5 Author

    Super, sada ostaje da se spremi aplikacija pa da kupimo mesecne

    Odgovori

  • NATI

    30.4.2023 #6 Author

    Jos da obezbede veci broj autobusa i da znamo sta placamo

    Odgovori

  • COKAMOKA

    1.5.2023 #7 Author

    Dobro pa nije neka inostraja firma, ali videcemo dal ce biti nekih poboljsanja

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...