uticaj na smanjenje obima uvoza tih proizvoda

Delhaize i ministarstvo poljoprivrede o otkupu domaćih poljoprivrednih proizvoda

AgrobiznisBiznisSrbija

13.8.2024 18:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Delhaize i ministarstvo poljoprivrede o otkupu domaćih poljoprivrednih proizvoda Delhaize i ministarstvo poljoprivrede o otkupu domaćih poljoprivrednih proizvoda
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović razgovarao je danas sa generalnom direktorkom kompanije Delhaize u Srbiji Goricom Jović, o otkupu poljoprivrednih proizvoda od... Delhaize i ministarstvo poljoprivrede o otkupu domaćih poljoprivrednih proizvoda

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović razgovarao je danas sa generalnom direktorkom kompanije Delhaize u Srbiji Goricom Jović, o otkupu poljoprivrednih proizvoda od domaćih dobavljača i proizvođača, posebno ratarskih i stočarskih, čime bi se smanjio obim uvoza tih proizvoda.

Razgovarali su i o tome da bi planiranim budućim aktivnostima i obukom proizvođača, kao i mogućnostima širenja asortimana robe poreklom iz Srbije bila velika šansa za unapređenje i povećanje obima domaće proizvodnje, prenosi Beta.

U saopštenju ministarstva piše i da kompanija Delhaize prodaje sveže goveđe, pileće i svinjsko meso koje nabavlja isključivo od dobavljača u Srbiji.

Delez planira, kako je navedeno, da širi asortiman ribe, organske i veganske hrane, što otvara dodatne mogućnosti domaćim proizvođačima.

Ministar Martinović je danas razgovarao i sa generalnim direktorom kompanije „Lidl Srbija“ Draganom Čigojom o prodaji svinjskog mesa domaćih proizvođača na evropskom tržištu. Namera te kompanije je da se od garantovanog otkupa invenstira u razvoj stočarstva u Srbiji.

  • Jj992

    13.8.2024 #1 Author

    Dobre vesti svakako.

    Odgovori

  • SHALIMAR

    13.8.2024 #2 Author

    To bi bilo odlicno,samo da se otkup plati po realnoj a ne mizernoj ceni…

    Odgovori

  • Brana

    18.8.2024 #3 Author

    Odlično

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.