ugovor o kupoprodaji odobrila Komisija za zaštitu konkurencije Srbije

Delta preuzela beogradski hotel Radisson Collection

Firme u fokusuSrbijaU fokusu

27.6.2023 11:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Delta preuzela beogradski hotel Radisson Collection Delta preuzela beogradski hotel Radisson Collection
Kompanija Delta saopštila je u utorak da je preuzela hotel Radisson Collection – Old Mill u blizini Beogradskog sajma. „Delta Real Estate nastavlja da... Delta preuzela beogradski hotel Radisson Collection

Kompanija Delta saopštila je u utorak da je preuzela hotel Radisson Collection – Old Mill u blizini Beogradskog sajma.

„Delta Real Estate nastavlja da jača svoj hotelski portfolio preuzimanjem hotela Radisson, u cilju realizacije svog plana da bude regionalni lider u hotelskoj industriji“, navodi se u saopštenju.

Hotel Radisson je bio u vlasništvu austrijske kompanije Soravia, a ugovor o kupoprodaji odobrila je Komisija za zaštitu konkurencije Srbije.

Delta Real Estate Grupa, regionalni lider u razvoju nekretnina sa sedištem u Beogradu, upravlja hotelima InterContinental u Ljubljani, Crowne Plaza i Indigo hotel u Beogradu.

„Delta se u hotelskom biznisu opredelila prvenstveno, mada ne i isključivo, za kongresni turizam, za hotele koji su prevashodno namenjeni poslovnoj klijenteli i koji posluju svih 12 meseci u godini. Naši hoteli su visoke kategorije, deo su poznatih međunarodnih lanaca i zato preuzimanje hotela Old Mill u Beogradu, pod brendom Radisson Collection, predstavlja logičan nastavak naše strategije“, izjavio je Andrej Sovrović, direktor hotelskog biznisa u Delta Holdingu, poslovnom sistemu kojem pripada i Delta Real Estate Grupa.

On je dodao da se ta kompanija, proširenjem portfolija novim hotelom, uz preuzimanje Sava centra čija rekonstrukcija je u toku, velikim korakom približava poziciji koju želi u regionalnom hotelijerstvu.

„U narednom periodu nastavićemo da budemo aktivni na tržištu i da tražimo prilike za investiranje u regionu“, najavio je Sovrović.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...