objavljene nove cene goriva

Dizel i benzin u narednih sedam dana jeftiniji za dva, odnosno tri dinara

Srbija

10.5.2024 11:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Dizel i benzin u narednih sedam dana jeftiniji za dva, odnosno tri dinara Dizel i benzin u narednih sedam dana jeftiniji za dva, odnosno tri dinara
Litar evrodizela će danas od 15 sati do sledećeg petka u isto vreme koštati maksimalno 203 dinara za litar, a cena benzina evropremijum BMB... Dizel i benzin u narednih sedam dana jeftiniji za dva, odnosno tri dinara

Litar evrodizela će danas od 15 sati do sledećeg petka u isto vreme koštati maksimalno 203 dinara za litar, a cena benzina evropremijum BMB biće 199 dinara za litar.

Prošle nedelje cena evrodizela je bila 205 dinara po litru, a benzin evropremijum BMB 202 dinara po litru, saopštilo je Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine.

Cena dizela je u odnosu na prošlu nedelju niža za dva dinara, dok je benzin pojeftinio za tri dinara.

Cena dizela za poljoprivrednike je 179 dinara, za najviše 100 litara po hektaru.

Vlada Srbije je, krajem januara, produžila Uredbu o ograničavanju visine cena derivata nafte za evrodizel i evropremijum BNB 95 za šest meseci, „kako bi se sprečio veći poremećaj i očuvao životni standard stanovništva u uslovima ekonomske krize“.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...