u okviru programa za transfer tehnologija fonda za inovacionu delatnost

Do šest miliona dinara po istraživačkom projektu u Srbiji

SrbijaU fokusu

22.10.2024 13:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Do šest miliona dinara po istraživačkom projektu u Srbiji Do šest miliona dinara po istraživačkom projektu u Srbiji
Fond za inovacionu delatnost saopštio je danas da je, u okviru aktuelnog javnog poziva za Program transfera tehnologije, značajno povećao iznos dostupnog finansiranja za... Do šest miliona dinara po istraživačkom projektu u Srbiji

Fond za inovacionu delatnost saopštio je danas da je, u okviru aktuelnog javnog poziva za Program transfera tehnologije, značajno povećao iznos dostupnog finansiranja za inovativne projekte naučnoistraživačkih organizacija na šest miliona dinara po prijavi.

Odobrene projekte Fond će u potpunosti finansirati, a nudi i mentorsku pomoć, koja pomaže u ključnim aspektima komercijalizacije, uključujući zaštitu prava intelektualne svojine, podizanje tehnološke spremnosti, definisanje proizvoda, tržišta i poslovnog modela, prenosi Beta.

Program podržava sve korake u komercijalizaciji, uključujući licenciranje, saradnju sa industrijskim partnerima, osnivanje startapa i plasman inovativnog rešenja na tržište.

Kako je istaknuto, program je otvoren za sve projekte iz oblasti nauke i tehnologije, pod uslovom da je pronalazak na najmanje četvrtom nivou tehnološke spremnosti, što znači da je tehnologija već potvrđena u laboratoriji. Takođe, neophodno je da su rešena prava vlasništva nad budućom intelektualnom svojinom.

Prijave se podnose isključivo na engleskom jeziku putem internet portala Fonda, a poziv je otvoren do utroška opredeljenih sredstava u iznosu od 113 miliona dinara, koja su obezbeđena iz budžeta Srbije.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.