izmene i dopune zakona o podsticajima za poljoprivredu

Dodatna sredstva za agrarni budžet Srbije biće obezbeđena rebalansom budžeta

AgrobiznisBiznisSrbija

11.9.2024 17:26 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Dodatna sredstva za agrarni budžet Srbije biće obezbeđena rebalansom budžeta Dodatna sredstva za agrarni budžet Srbije biće obezbeđena rebalansom budžeta
Ministarstvo poljoprivrede Srbije obezbediće, kroz rebalans budžeta za ovu godinu, dodatna sredstva za agrarni budžet, najavila je danas državna sekretarka tog ministarstva Jelena Blagojević.... Dodatna sredstva za agrarni budžet Srbije biće obezbeđena rebalansom budžeta

Ministarstvo poljoprivrede Srbije obezbediće, kroz rebalans budžeta za ovu godinu, dodatna sredstva za agrarni budžet, najavila je danas državna sekretarka tog ministarstva Jelena Blagojević.

„Jedna od aktivnosti koju trenutno sprovodimo odnosi se na rebalans budžeta za ovu godinu, čime će biti obezbeđena dodatna sredstva za agrarni budžet. Takođe, radi se na donošenju Zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, kojim je otvorena mogućnost da se izvrši dodatna isplata korisnicima podsticajnih sredstava za kvalitetno priplodne prvotelke, u iznosu od 100.000 dinara po grlu, kao i mogućnost regresa za sertfikovano seme, u iznosu do 17.000 dinara po hektaru“, kazala je Blagojević na otvaranju 57. Međunarodnog sajama poljoprivrede u Svilajncu, objavilo je minisatrstvo.

Ona je, govoreći o ovogodišnjem padu brojnog stanja stočnog fonda i posledicama suše, istakla da Vlada Srbije i resorno ministarstvo ulažu dodatni trud kako bi pomogli poljoprivrednim proizvođačima.

Međunarodni resavski sajam poljoprivrede, pod pokroviteljstvom opštine Svilajnac, svake godine se održava na prostoru Poljoprivredno-veterinarske škole sa domom učenika „Svilajnac“.

„Tradicija duža od pola veka svedoči o značaju ove manifestacije, koja, osim što poljoprivrednicima pruža priliku da predstave svoju proizvodnju i grla stoke, otvara i mogućnosti da uspostave nove kontakte i razmene znanja i iskustva“, naglasila je Blagojević.

Ona je rekla da Ministarstvo poljoprivrede uvek rado podržava događaje koji za cilj imaju osnaživanje i podršku domaćih proizvođača, kao i promociju poljoprivrednih bogatstava i tradicije.

Sajam obuhvata izložbu poljo-mehanizacije, proizvođača i distributera stočne hrane, proizvođača sredstava za zaštitu bilja, te domaće hrane, kao i izložbu goveda simentalske rase, koja je po prvi put u Svilajncu održana još 1895. godine.

  • LALA

    12.9.2024 #1 Author

    Samo prestanite da dajete velikima bezpovratna sredstva sakom i kapom i pravilno rasporedite i na male proizvodjace.treba da shvatite da zemlje ova drzava ima koliko ima zar nije bolje da vise porodica prezivljava i uz to ce drzati koju svinju,kokosku,ovcu cak bika ili kravu nego da zivi par pojedinaca a ostali da batale ovo i da ugase svoje imanje odu u grad i rade za minimalac kod ovih robovlasnika koje ste doveli i dali subvencije.stavite prst na celo vise.

    Odgovori

    • Mile

      13.9.2024 #2 Author

      Suština je da rade ze minimalac i da se sto više naroda preseli u betonske kaveze. Jer sa takvim narododom je lakše manipulisati po svako pitanju, u gradu zavisi od sistema a sistem nije na njihovoj strani. Dok ko živi na selu ne može da bude ucenjen jer je ne zavisan sa životom u celini od hrane do mesta gde boravi.

      Odgovori

    • STEPA

      17.9.2024 #3 Author

      U pravu si, slažem se

      Odgovori

  • gagica

    15.9.2024 #4 Author

    Tako i treba

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.