Austrijska kompanija je od Srbije dobila 5,3 miliona evra subvencija

Gierlinger obustavlja proizvodnju u Mitrosu

Srbija

25.9.2023 08:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Gierlinger obustavlja proizvodnju u Mitrosu Gierlinger obustavlja proizvodnju u Mitrosu
Zaposleni u klaničnoj industriji Mitros iz Sremske Mitrovice, dobili su nedavo obaveštenje da će fabrika prestati sa radom do kraja godine, a sada se... Gierlinger obustavlja proizvodnju u Mitrosu

Zaposleni u klaničnoj industriji Mitros iz Sremske Mitrovice, dobili su nedavo obaveštenje da će fabrika prestati sa radom do kraja godine, a sada se to i obistinilo, barem na neko vreme. Naime, vlasnik Mitrosa, kompanija Gierlinger Holding GmbH, donela je odluku da obustavi proizvodnju u sremskomitrovačkoj industriji mesa, objavila je eKapija pozivajući se na portal Agrosmart.

Gierlinger je saopštio da su, na osnovu detaljne analize poslovanja kompanije, uprava i vlasnici bili primorani da donesu „tešku odluku“ o obustavi proizvodnje u privrednom društvu Mitros Fleischwaren doo u Sremskoj Mitrovici.

Zbog transparentnosti i pravičnosti prema zaposlenima, poslodavac je odlučio da obavesti zaposlene o ovoj odluci u najranijoj fazi, navodi se u saopštenju kompanije koje su preneli domaći portali.

Dodaje se da će konkretni koraci koji će se preduzeti kako bi se sprovela ova odluka, kao i rokovi za njihovo izvršenje, biti precizno definisani u narednom periodu.

„Ovo je izuzetno teška situacija kako za zaposlene tako i za upravu kompanije, i razumemo da postoji široka javna zainteresovanost za dešavanja u Mitros Fleischwaren doo. Međutim, u ovom trenutku, poslodavac moli za strpljenje i razumevanje situacije koja je dovela do donošenja ove odluke“, stoji u saopštenju.

Fabrika u Sremskoj Mitrovici je, inače, svečano otvorena 2016. godine, u prisustvu tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića. Kako je tada prenela Beta, Vučić je rekao da je Vlada Srbije pomogla austrijskog investitora sa 5,3 miliona evra zbog 300 zaposlenih u fabrici, ali i za oko 700 ljudi s kojima će ta fabrika potpisati ugovore za otkup mesa.

MITROS FLEISCHWAREN DOO

JARAČKI PUT BB, 22000, Sremska Mitrovica, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
50.754.860,12 (2022)
Broj zaposlenih:
517 (2022)

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...