tokom leta snimaće nove fotografije iz naše zemlje

Google Street View automobili ponovo na srpskim putevima

SrbijaSvet

22.7.2024 12:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Google Street View automobili ponovo na srpskim putevima Google Street View automobili ponovo na srpskim putevima
Google Street View automobili se ovog leta vraćaju u Srbiju i u narednom periodu obilaziće javne puteve širom zemlje, uključujući Beograd, južnu Bačku, nišavski,... Google Street View automobili ponovo na srpskim putevima

Google Street View automobili se ovog leta vraćaju u Srbiju i u narednom periodu obilaziće javne puteve širom zemlje, uključujući Beograd, južnu Bačku, nišavski, raški, sremski, šumadijski, i druge okruge. Cilj njihove vožnje je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, puteva i autoputeva na Google mapama.

“Kompanija Google je svesna da se infrastruktura u gradovima, ali i između gradova, vremenom menja i razvija, pa fotografije treba redovno ažurirati. Nove fotografije će pomoći korisnicima da se još bolje orijentišu na različitim destinacijama i lakše planiraju svoja putovanja. Street View nudi prikaz od 360 stepeni kako ulica tako i prirodnih i kulturnih znamenitosti”, piše u zvaničnom saopštenju kompanije za domaće tržište.

Napominje se da se, pre objave prikupljenih fotografija, one obrađuju tehnologijom koja zamagljuje lica ljudi i registarske tablice automobila kako bi se onemogućila njihova identifikacija i zaštitila njihova privatnost.

Street View je popularna funkcija na Google mapama sa više od 220 milijardi Street View fotografija iz celog sveta, uključujući Antarktik i Arktik. Dostupna je na desktop računarima i mobilnim uređajima, kao i na Google Earthu.

Vožnja će započeti tokom narednih nedelja, potvrdila je globalna IT kompanija.

Tagovi
GOOGLE SRBIJA
  • KIMCHI

    22.7.2024 #1 Author

    Prosli put su briljirali

    Odgovori

  • SHALIMAR

    22.7.2024 #2 Author

    Da vidimo kako ce sad da odrade posao..

    Odgovori

  • Vlada

    23.7.2024 #3 Author

    Polako. Google zvanicno nema Srbiju u planu na svom sajtu. Moguce je da se vest siri kao glasina (Discord), sa ciljem da stigne reakcija od Googlea i zaista pokrene zaustavljeni projekat u Srbiji (ako se secate, Srbija je do pola snimljena). Bojim se da ce pre stici demanti nego potvrda.

    Odgovori

    • Marko Miladinović

      24.7.2024 #4 Author

      Poštovani Vlado, ova informacija je deo zvaničnog saopštenja kompanije preko PR agencije koja je zastupa u Srbiji.

      Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.