Projekat za izradu plana odobren preko Investicionog okvira EU za Zapadni Balkan

Hemijski fakultet dobija ekspertski centar „Molekulska forenzika“

BiznisSrbija

30.8.2024 09:43 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Hemijski fakultet dobija ekspertski centar „Molekulska forenzika“ Hemijski fakultet dobija ekspertski centar „Molekulska forenzika“
Ministarstvo prosvete raspisalo je tender za rekonstrukciju i dogranju Bloka D Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, odnosno formiranja ekspertskog centra „Molekulska forenzika“, a vrednost... Hemijski fakultet dobija ekspertski centar „Molekulska forenzika“

Ministarstvo prosvete raspisalo je tender za rekonstrukciju i dogranju Bloka D Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, odnosno formiranja ekspertskog centra „Molekulska forenzika“, a vrednost posla procenjena je na 450 miliona dinara, objavila je eKapija.

Projekat arhitekture je izradilo preduzeće Mašinoprojekt Kopring, a idejno rešenje kompanija Infinity Global Consulting iz Beograda.

Radi formiranja ekspertskog centra „Molekulska forenzika“ predviđena je rekonstrukcija dela objekta – Bloka D, kao i njegova dogradnja ka atrijumu za formiranje vertikalnih komunikacija – stepeništa i lifta.

Rok za prijavu na tender je 3. oktobar.

Ekapija podseća da je Hemijski fakultet još 2017. godine podneo zahtev ministarstvu prosvete za finansiranje projekta „Formiranje ekspertskog centra – Molekulska forenzika“ u vrednosti od skoro 10 miliona evra.

U okviru Investicionog okvira za Zapadni Balkan (Western Balkans Investment Framework – WBIF) 2020. godine dobijen je projekat kojim su obezbeđena sredstva za izradu detaljnog plana, kao i studije izvodljivosti.

  • SUNCICA

    1.9.2024 #1 Author

    Moramo ulagati sto vise u obrazovanje i skolstvo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.