kompanija JFE Shoji Srbija izrazila interesovanje za poslovanje na teritoriji ove opštine

Inđija prihvatila odluku za proširenje Slobodne zone Novi Sad

InfrastrukturaSrbija

24.8.2024 09:24 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Inđija prihvatila odluku za proširenje Slobodne zone Novi Sad Inđija prihvatila odluku za proširenje Slobodne zone Novi Sad
Članovi Opštinskog veća Inđije prihvatili su Odluku o inicijativi za proširenje Slobodne zona Novi Sad na područje opštine Inđija. Na inicijativu predsednika Opštine Marka... Inđija prihvatila odluku za proširenje Slobodne zone Novi Sad

Članovi Opštinskog veća Inđije prihvatili su Odluku o inicijativi za proširenje Slobodne zona Novi Sad na područje opštine Inđija.

Na inicijativu predsednika Opštine Marka Gašića doneta je i odluka da se odustane od ulaska u javno–privatno partnerstvo kako bi se formirao carinski referat Inđija i Slobodna zona u Inđiji, piše eKapija.

Opštini Inđija se obratila kompanija JFE Shoji Srbija pismom o namerama u kojem je iskazano interesovanje da posluje u režimu slobodne zone, na katarstarskoj parceli na kojoj ova kompanija gradi fabriku u Inđiji.

„Proširenje Slobodne zone Novi Sad na područje opštine Inđija ima za cilj stvaranje uslove za jačanje postojećih i privlaćenje novih investicija, povećanja obima proizvodnje robe i povećanja zapošljavanja, sa krajnjim ciljem povećanja konkurentnosti i ekonomskog razvoja opštine Inđija“, piše, između ostalog, u obrazloženju ove odluke.

Takođe, na sednici je doneta odluka da se stavi van snage Odluka o pristupanju realizaciji projekta javno–privatnog partnerstva bez elemenata koncesije carinskog referata Inđija i Slobodne zone u Inđiji.

  • Faith

    25.8.2024 #1 Author

    Svaka cast za ove odluke,bice svima i lakse i bolje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.