Investicija od 100 miliona evra

InterContinental ponovo u Srbiji: Delta i IHG potpisali ugovor o izgradnji hotela sa pet zvezdica

Srbija

28.8.2024 08:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

InterContinental ponovo u Srbiji: Delta i IHG potpisali ugovor o izgradnji hotela sa pet zvezdica InterContinental ponovo u Srbiji: Delta i IHG potpisali ugovor o izgradnji hotela sa pet zvezdica
Delta Holding i InterContinental Hotels & Resorts Group (IHG), jedna od vodećih svetskih hotelijerskih grupacija, potpisale su ugovor kojim se ozvaničava povratak prestižnog brenda... InterContinental ponovo u Srbiji: Delta i IHG potpisali ugovor o izgradnji hotela sa pet zvezdica

Delta Holding i InterContinental Hotels & Resorts Group (IHG), jedna od vodećih svetskih hotelijerskih grupacija, potpisale su ugovor kojim se ozvaničava povratak prestižnog brenda InterContinental u Srbiju.

„Ovaj strateški važan sporazum najavljuje izgradnju luksuznog hotela od pet zvezdica u srcu Beograda, koji će unaprediti hotelsku ponudu glavnog grada i postaviti nove standarde u regionu“, saopštio je tim povodom Delta Holding.

„Povratak hotela InterContinental označava ključni iskorak ka daljem jačanju turističkog i kongresnog sektora u Srbiji. Kao uspešan partner u Ljubljani, ponosno najavljujemo izgradnju luksuznog hotela od pet zvezdica i u Beogradu, čija će investicija od 100 miliona eura dodatno osnažiti infrastrukturu grada“, izjavio je Andrej Sovrović, član IO Holdinga i generalni direktor hotelskog biznisa.

Prema njegovim rečima, ambicija Delte je da taj hotel otvori svoja vrata do kraja 2026. godine, u susret EXPO 2027.

„Uz obnovljeni Sava Centar to će značajno unaprediti kapacitete našeg grada za održavanje velikih međunarodnih događaja i doprineće daljem jačanju reputacije Srbije kao vodeće destinacije u Jugoistočnoj Evropi“, rekao je Sovrović.

Izvor: Delta Real Estate, press handout

Karin Šepard (Karin Sheppard), viši potpredsednik i izvršni direktor IHG Hotels & Resorts grupacije za Evropu ocenila je da je strateška saradnja sa Delta Holdingom od izuzetnog je značaja za njihovu grupaciju i da predstavlja potvrdu zajedničke posvećenosti unapređenju luksuznog ugostiteljstva u ovom delu Evrope.

„Beograd, sa svojom bogatom kulturnom baštinom i dinamičnom privredom, predstavlja idealnu destinaciju za hotel najviše kategorije InterContinental“, dodala je Šepard.

Angelina Nekić, generalna direktorka Delta Real Estatea, podsetila je da taj projekat predstavlja nastavak investicionog ciklusa sa ukupnom vrednošću od 250 miliona evra u okviru izgradnje Delta Districta.

Delta Holding podseća da je InterContinental nekada bio ključna tačka za međunarodne diplomate i sinonim za prestiž, a među njegovim gostima su bili i čuveni delegati Pokreta nesvrstanih zemalja, čime je Beograd pozicioniran kao značajan centar globalnih političkih događaja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.