Nemačka kompanija ZF planira nova ulaganja u razvojni centar u Pančevu

Iz Srbije stižu rešenja za budućnost auto-industrije

AutomobiliInvesticijeSrbija

14.7.2021 15:29 Autor: Marko Andrejić 1

Iz Srbije stižu rešenja za budućnost auto-industrije Iz Srbije stižu rešenja za budućnost auto-industrije
Kompanija ZF je u istraživački razvojni centar u Pančevu uložila 35,6 miliona evra i namerava da dodatno ulaže kako bi on bio još važniji... Iz Srbije stižu rešenja za budućnost auto-industrije

Kompanija ZF je u istraživački razvojni centar u Pančevu uložila 35,6 miliona evra i namerava da dodatno ulaže kako bi on bio još važniji deo naše budućnosti, izjavio je danas u Pančevu rukovodilac istraživanja i razvoja divizije e-mobilnosti ove kompanije Otmar Šarer (Otmar Scharrer).

„Imamo više od 1.000 zaposlenih ovde i svima želim da zahvalim na uspehu koji smo postigli. Već igramo važnu ulogu na tržištu kao ZF i već smo dosta toga ostvarili. Sada vas pozivamo da to učinimo još boljim, da radimo što više za budućnost E-divizije“, rekao je Šarer na svečanosti otvaranja istraživačko-razvojnog centra kompanije ZF Srbija.

U ovom centru 200 inženjera iz Nemačke i Srbije radi na razvoju novih rešenja za hibridna i električna vozila proizvođača Mercedes, BMW i Volvo, prenosi Tanjug.

Generalni direktor ZF Srbije Milan Grujić rekao je da je ponosan na ono što je u Pančevu urađeno za svega tri godine od kada je ovaj deo kompanije osnovan.

„Danas kada stojimo ovde znamo, vidimo i razumemo da je inovativna i hrabra vizija kompanije ZF donela neverovatne rezultate. Pažljivo smo planirali da ovo uradimo, uložili sva svoja znanja i resurse, obezbedili podršku da se projekat odvija neverovatnom brzinom, savladali izazove s kojima smo se susreli i nastavljamo dalje da budemo inspiratori promena u automobilskoj industriji“, naglasio je Grujić.

Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Dodao je da ZF Srbija predstavlja najmoderniji trend u savremenoj auto-industriji.

„Prepoznali su to naši klijenti, naši partneri, naši zaposleni i cela divizija u okviru koje poslujemo. ZF Srbija je lokacija sa tehnološki naprednom proizvodnjom, jedinstvenim razvojno-istraživačkim centrom, a čekaju nas i neki novi projekti“, rekao je Grujić.

Istakao je da je kompanija izuzetno zadovoljna i zbog toga što menja životni i poslovni ambijent u Pančevu.

„Upravo ovaj projekat rezultat je uspešne saradnje, bezrezervne podrške i velikog prijateljstva Srbije i Nemačke, kompanije ZF i grada Pančeva. Naši ljudi, svi mi kao tim, motivisani smo vizijom kompanije da planiramo i kreiramo budućnost“, rekao je Grujić.

Ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib (Thomas Schieb) pohvalio je ZF zbog toga što je u kratkom roku i u uslovima pandemije u kratkom roku izgradio impresivan razvojni centar.

„Ovo je dokaz da je Srbija sposobna da na polju razvoja i istraživanja pruži mogućnosti koje pokazuju da je e-mobilnost budućnost“, naveo je Šib i dodao da je još mnogo posla pred svima da se postigne cilj dekarbonizacije, ali da se stvari kreću u dobrom pravcu.

Proizvodi koji će se ovde razvijati će nositi znak „made in Serbia“ i ja se nadam da će više preduzeća iz Nemačke doći i uspostaviti poslovne odnose sa ovom kompanijom, što će pomoći ekonomskom razvoju Srbije“, izjavio je ambasador Šib.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...