predsednica skupštine srbije raspisala beogradske izbore

Izbori u Beogradu biće održani 2. juna

Srbija

3.4.2024 17:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Izbori u Beogradu biće održani 2. juna Izbori u Beogradu biće održani 2. juna
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala je beogradske izbore za nedelju, 2. jun. „Upravo sam raspisala beogradske izbore, izabravši poslednji dan za to, jer... Izbori u Beogradu biće održani 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala je beogradske izbore za nedelju, 2. jun.

„Upravo sam raspisala beogradske izbore, izabravši poslednji dan za to, jer smo na zahtev opozicije i na izričitu molbu predsednika Aleksandra Vučića, odlučili da ovi izbori treba da se održe u najkasnijem terminu u skladu sa Ustavom Srbije“, rekla je predsednica Skupštine, prenosi N1.

Vreme pre raspisivanja izbora iskoristila je, kaže, da pokuša da pokrene dijalog.

„Da kroz razgovor sa svim parlamentarnim političkim akterima učinim sve da ovi i svi naredni izbori proteknu u najboljem redu, u skladu sa demokratskim standardima i da pokažemo ozbiljnost i odgovornost koju dugujemo svim građanima Srbije. Moja vrata ostaju otvorena za dijalog. Ako postoji malo želje da pokažemo svim građanima Srbije da ipak nekada zajedno možemo da radimo na stvarima koje su važne za građane“, rekla je Brnabić i pozvala sve Beograđane da izađu na izbore i pokažu svojim glasom u kom pravcu treba da se Beograd razvija.

Redovni lokalni izbori ove godine treba da budu održani u ukupno 88 gradova i opština, među kojima je i 17 gradskih opština u Beogradu, a prema slovu zakona najraniji termin je nedelja, 9. jun.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...