Vesić najavio do 2025. godine završetak brze pruge između Novog Sada i Subotice

Izdvajanja za infrastrukturu 3,6 milijardi evra u 2023. godini

InfrastrukturaSrbija

11.1.2023 08:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Izdvajanja za infrastrukturu 3,6 milijardi evra u 2023. godini Izdvajanja za infrastrukturu 3,6 milijardi evra u 2023. godini
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić istakao je da će u 2023. godini u infrastrukturu u Srbiji biti uloženo 3,6 milijardi evra. On... Izdvajanja za infrastrukturu 3,6 milijardi evra u 2023. godini

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić istakao je da će u 2023. godini u infrastrukturu u Srbiji biti uloženo 3,6 milijardi evra.

On je podsetio da je u periodu između 2008. i 2012. godine ukupno u infrastrukturu u Srbiji uloženo 1,2 milijarde evra, odnosno prosečno oko 300 miliona evra godišnje, prenosi Beta.

„Sada ulažemo 12 puta više u odnosu na taj period samo za jednu godinu. Nismo odustali ni od jednog projekta koji je započet u Srbiji“, izjavio je Vesić dodajući da je na sastanak u Novi Sad došao vozom.

Rekao je i da će do 2025. godine biti završena brza pruga između Novog Sada i Subotice, da će i Mađarska završiti svoj deo između Budimpešte i granice sa Srbijom, nakon čega će biti uspostavljena veza brzim vozom između Beograda i Budimpešte.

„Očekujem da tokom ovog meseca potpišemo ugovor sa Evropskom unijom oko finansiranja brze pruge prema Nišu, i između 2028. do 2029. godine mi ćemo imati i brzu prugu do Niša, što znači da će Novi Sad, Beograd, Budimpšeta i Niš biti povezani brzom prugom na kojoj vozovi saobraćaju brzinom od 200 kilometara na sat“, otkrio je Vesić.

Najavio je da će do juna biti potpisan i ugovor za prugu na trasi Sombor-Kula-Vrbas-Srbobran-Bečej-Novi Bečej-Kikinda.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...