Vrednost investicije 50 miliona evra

Japanska kompanija JFE Shoji u Inđiji počela gradnju fabrike za proizvodnju delova za elektromotore

Srbija

18.3.2024 13:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Japanska kompanija JFE Shoji u Inđiji počela gradnju fabrike za proizvodnju delova za elektromotore Japanska kompanija JFE Shoji u Inđiji počela gradnju fabrike za proizvodnju delova za elektromotore
Japanska kompanija JFE Shoji Corporation počela je u Inđiji izgradnju fabrike za proizvodnju metalnih delova za elektromotore u koju će biti investirano oko 50... Japanska kompanija JFE Shoji u Inđiji počela gradnju fabrike za proizvodnju delova za elektromotore

Japanska kompanija JFE Shoji Corporation počela je u Inđiji izgradnju fabrike za proizvodnju metalnih delova za elektromotore u koju će biti investirano oko 50 miliona evra.

Planirano je da u fabrici, na prostoru od 18.000 hektara, prvoj u Evropi u vlasništu kompanije JFE Shoji, u prvoj fazi bude zaposleno do 150 ljudi, a da proizvodnja počne početkom 2025. godine, prenosi Beta.

Ceremoniji polaganja kamena temeljca prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ambasador Japana Akira Imamura, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, pomoćnik ministra za dualno obrazovanje i vaspitanje Gabrijela Grujić i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak.

Vučić je rekao da je Vlada Srbije japanskoj kompaniji dala subvenciju od 2,86 miliona evra za otvaranje fabrike u Inđiji i da je spremna da je i dalje pomaže da razvija investiciju u Srbiji.

On je istakao da će JFE Shoji uticati na podizanju obučenosti radnika u Srbiji za visoke tehnologije, ali i privlačenju novih investitora.

Zahvalio je ambasadoru Japana koji doprinosi približavanju Tokija i Beograda i zainteresovanosti japanskih kompanija da posluju u Srbiji.

Izvršni direktor kompanije JFE Shoji Corporation Jošicugu Kobajaši rekao je da će najnovije tehnologije koje koristi ta kompanija doprineti razvoju automobilske i elektro industrije u Srbiji, ali i u Evropi.

Kompanija JFE Shoji je osnovana 1954. godine, posluje u industriji čelika, zapošljava više od 8.500 ljudi u više od 54 pogona i poslovnica u zemljama Jugoistočne Azije, u Kini i Severnoj Americi.

  • gagica

    18.3.2024 #1 Author

    Odlicno. Treba zaposljavati nase ljude.

    Odgovori

  • ELLA

    19.3.2024 #2 Author

    Odavno smo postali jeftina radna snaga

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...