Promena na čelu Fiskalnog saveta

Jorgovanki Tabaković treći mandat na čelu Narodne banke Srbije

Srbija

1.8.2024 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Jorgovanki Tabaković treći mandat na čelu Narodne banke Srbije Jorgovanki Tabaković treći mandat na čelu Narodne banke Srbije
Skupština Srbije izabrala je u sredu 31. avgusta Jorgovanku Tabaković za guvernerku Narodne banke Srbije (NBS) treći put za redom, objavio je Danas pozivajući... Jorgovanki Tabaković treći mandat na čelu Narodne banke Srbije

Skupština Srbije izabrala je u sredu 31. avgusta Jorgovanku Tabaković za guvernerku Narodne banke Srbije (NBS) treći put za redom, objavio je Danas pozivajući se na agenciju FoNet.

Tabaković je prvi put na funkciju guvernera centralne banke izabrana 2012. godine, dok joj je parlament dao novi šestogodišnji mandat po drugi put 2018. godine, na predlog tadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić je ove godine predložio Tabaković za tu funkciju i po treći put, a za je glasalo 133 poslanika, protiv je bilo 15 poslanika, a uzdržanih nije bilo.

Takođe, poslanici su reizabrali i Željka Jovića za viceguvernera NBS, na predlog Jorgovanke Tabaković.

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Blagoje Paunović izabran je za novog predsednika Fiskalnog saveta Srbije, i zameniće profesora emeritusa Pavla Petrovića, koji je tu funkciju obavljao od osnivanja Saveta 2011. godine.

Skupština Srbije ponovo je izabrala i Nikolu Altiparmakova za člana Fiskalnog saveta.

  • MARA

    2.8.2024 #1 Author

    Ne znam izgleda da je mnogo dobra ako je nezamenljiva 12 godina

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.