vlada srbije usvojila memorandum o razumevanju

Kineski Minth Holdings Limited gradiće fabriku za proizvodnju e-vozila u Inđiji

InvesticijeSrbija

4.7.2024 13:53 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kineski Minth Holdings Limited gradiće fabriku za proizvodnju e-vozila u Inđiji Kineski Minth Holdings Limited gradiće fabriku za proizvodnju e-vozila u Inđiji
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak o usvajanju teksta Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i kineskog privrednog društva Minth Holdings Limited,... Kineski Minth Holdings Limited gradiće fabriku za proizvodnju e-vozila u Inđiji

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak o usvajanju teksta Memoranduma o razumevanju između Republike Srbije i kineskog privrednog društva Minth Holdings Limited, u cilju uspostavljanja novog proizvodnog pogona u Srbiji.

U novi pogon će, prema planu, tokom desetogodišnjeg investicionog perioda, biti uloženo 870 miliona evra i biti zaposleno 2.220 radnika.

Taj investicioni projekat u Inđiji obuhvata uspostavljanje novih pogona različitih namena za automobilsku i industrije povezane sa automobilskom, saopštila je Vlada Srbije.

Dodaje se da projekat obuhvata i proizvodnju vozila i bicikala na električni pogon, za proizvodnju fotonaponskih delova i građevinskih materijala u cilju formiranja lanca dobavljača u određenim delatnostima.

  • meli77

    4.7.2024 #1 Author

    Super za nezaposlene nova radna mesta!

    Odgovori

  • SENSEI

    5.7.2024 #2 Author

    Sve više firmi u Sremu. Blizina autoputa je presudna

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.