Potpisan Memorandum o razumevanju

Kineski proizvođač auto-delova ulaže 50 miliona evra u fabriku u Apatinu

Srbija

1.7.2024 09:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kineski proizvođač auto-delova ulaže 50 miliona evra u fabriku u Apatinu Kineski proizvođač auto-delova ulaže 50 miliona evra u fabriku u Apatinu
Kineska kompanija Ningbo Zhenyu Technology planira da u Apatinu otvori fabriku delova za automobile u koju će uložiti okvirno 50 miliona evra u periodu... Kineski proizvođač auto-delova ulaže 50 miliona evra u fabriku u Apatinu

Kineska kompanija Ningbo Zhenyu Technology planira da u Apatinu otvori fabriku delova za automobile u koju će uložiti okvirno 50 miliona evra u periodu od 2024. do 2028. godine, objavila je eKapija na osnovu saopštenja opštine Apatin.

Planirana investicija odnosi se na izgradnju i opremanje fabrike, a plan je i da u prvoj fazi bude zaposleno 150 radnika, uz uspostavljanje namenskog programa edukacije za zaposlene.

Kineska kompanija namerava da otvori fabriku koja će koristiti tehnologije štancanja, zavarivanja, montaže, livenja pod pritiskom i digitalnog upravljanja u cilju proizvodnje auto-delova, poput rotora i statora.

Memorandum o razumevanju, kako bi se definisali principi i okviri saradnje između opštine Apatin i kineskog investitora u vezi izgradnje fabrike, potpisali su predsednica ove vojvođanske opštine Dubravka Korać i direktor Ningbo Zhenyu Technology Jiang Ning.

Potpisivanju memoranduma prisustvovao je i ambasador Narodne Republike Kine Li Ming.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.