Noćenje u ovom trenutku košta od 30 do 100 evra

Koliko je EXIT podigao cene stanova u Novom Sadu?

Srbija

12.7.2024 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Koliko je EXIT podigao cene stanova u Novom Sadu? Koliko je EXIT podigao cene stanova u Novom Sadu?
Najveći muzički festival u regionu – EXIT- je počeo. Novi Sad će u narednih nekoliko dana ugostiti brojne domaće i strane turiste, a to... Koliko je EXIT podigao cene stanova u Novom Sadu?

Najveći muzički festival u regionu – EXIT- je počeo. Novi Sad će u narednih nekoliko dana ugostiti brojne domaće i strane turiste, a to znači navalu na smeštajne jedinice u ovom gradu.

Period trajanja festivala znači i poskupljenje iznajmljivanja stanova, apartmana i soba u Novom Sadu. U odnosu na ostale mesece u godini, cene su veće minimum za oko 10-20 evra, a ima i drastičnijih cifara, piše Blic.

Kada se centralne lokacije razgrabe, dolaze na red i periferni delovi, odnosno ceo grad je pod opsadom. U skladu s tim se na jednom sajtu za izdavanje nekretnina specijalno tokom EXIT festivala navode različite opcije najma: apartman na dan, apartman na nekoliko sati, apartman za dnevni odmor i apartman za duži boravak.

Sudeći prema aktuelnoj ponudi, noćenje u ovom trenutku košta od 30 do 100 evra.

Iako je još malo jedinica ostalo, po nižoj ceni od 30 evra može se prenoćiti, na primer, u Podbari u dvosobnom apartmanu na prvom spratu novije zgrade, navodi se na jednoj stranici na internetu.

Petnaest evra više, recimo, košta manji studio apartman na Detelinari ili u Adamićevom naselju. Dve osobe se takođe mogu smestiti u apartman površine 30m2 za 45 evra u ulici Zmaj Ognjena Vuka, piše Blic.

Novi Sad / Foto: Pixabay.com

Iznos od 50 evra ćete platiti za smeštaj u Starom Gradu. U pitanju je dvosoban apartman ukupne površine od 35m2.

Apartmani u Novom Sadu od 50 do 100 evra

Za 60 evra može da se rentira malo veći apartman u Grbavici, ali čini se da je 70-80 evra prosečna cena tokom trajanja EXIT festivala.

Za 70 evra se preko sajta „Booking“ može iznajmiti apartman za dvoje na oko 2,3 kilometra od centra Novog Sada sa jednim bračnim krevetom ili trokrevetna soba nešto dalje. Ona ima 2 kreveta, jedan bračni i jedan ležaj za jednu osobu.

Kako cena zavisi i od opremljenosti nekretnine, cenu od 80 ili 90 evra imaju sobe i apartmani sa modernijim nameštajem i uređajima. Na primer, to je slučaj sa jednim klimatizovanim smeštajem koji ima dnevni boravak, potpuno opremljenu kuhinju sa frižiderom i aparatom za kafu. Udaljen je od „Spensa“ oko 2 kilometra. Devedeset evra košta i prenoćište u jednom pansionu u četvrti Liman. „Odlično za 1 noćenje“, navodi se u oglasu. Soba u blizini „Promenade“ košta 94 evra na „Bukingu“.

Studio apartman od 50 kvadrata na Petrovaradinu se izdaje dvema osobama za 100 evra ovog jula.

Sto evra je ozbiljna cifra za noćenje, ali muzički sladokusci ne mare jer je ostala još jedna smeštajna jedinica za jedan privatan apartman po ovoj ceni u centru Novog Sada. Ima bračni krevet, kao i sopstvenu kuhinju i kupatilo.

Za 125-130 evra se može iznajmiti „soba u srcu grada“ u nekom od lokalnih hotela sa uključenim doručkom, primera radi. Međutim, u njima ima i skupljih ponuda nekretnina, pa cifre idu i do 240-280 evra za noć u zavisnosti od nivoa luksuza koji nude.

Isto tako, ima ponude gde cena najma stana na dan tokom nekoliko festivalskih dana ide i do 500 evra.

Neki stanodavci naglašavaju da nije moguće rezervisati smeštaj samo jedan, već tokom sva četiri dana trajanja muzičkog događaja, zato bi trebalo pažljivije pregledati ponude, naročito kada se prenoćište u Novom Sadu traži u poslednji čas. Mnogi imaju redovne goste koji godinama odsedaju u istom smeštaju te zakazuju znato unapred.

Tagovi
NEKRETNINE

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.