najavljene nove investicije

Kompanija Gebrüder Weiss u dve decenije rada uložila 20 miliona evra u Srbiji

BiznisSrbija

18.10.2024 15:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Kompanija Gebrüder Weiss u dve decenije rada uložila 20 miliona evra u Srbiji Kompanija Gebrüder Weiss u dve decenije rada uložila 20 miliona evra u Srbiji
Međunarodna transportna i logistička kompanija Gebrüder Weiss od početka svog rada u Srbiji pre tačno dve decenije uložila je više od 20 miliona evra... Kompanija Gebrüder Weiss u dve decenije rada uložila 20 miliona evra u Srbiji

Međunarodna transportna i logistička kompanija Gebrüder Weiss od početka svog rada u Srbiji pre tačno dve decenije uložila je više od 20 miliona evra u proširenje svoje mreže i usluga.

„Srbija je doživela izuzetan ekonomski razvoj poslednjih godina. Bili smo u pravu kada smo odlučili da ovde izgradimo centralno logističko čvorište za Zapadni Balkan“, rekao je Volfram Senger-Veis (Wolfram Senger-Weiss), predsednik upravnog odbora firme Gebrüder Weiss, povodom jubileja ove kompanije.

Srbija se razvila u atraktivno tržište za nabavku auto-delova, hrane, tekstila i nameštaja. Oko 70 procenata izvoza ide u EU. Pored toga, ova balkanska država je glavni snabdevač poljoprivrednim proizvodima mnogih susednih zemalja, uključujući Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Severnu Makedoniju, navodi se u saopštenju i dodaje da ova kompanija danas s svojim kupcima u Srbiji nudi kopneni, vazdušni i pomorski transport, carinjenje i logistička rešenja.

„Nekoliko puta nedeljno se odvija zbirni transport u susedne zemlje i unutrašnje tržište EU. Logistička kompanija ima ukupno 20.000 kvadratnih metara logističkog prostora u zemlji. U 2023. godini kompanija je ostvarila neto promet od 53 miliona evra“.

Osim sedišta u Dobanovcima kod Beograda, Gebrüder Weiss ima još tri lokacije u Srbiji: u Novom Sadu na severu i u Nišu i Strojkovcu kod Leskovca na jugu. U Dobanovcima je nedavno pušten u rad novi logistički magacin. Kompanija je do sada u svoja logistička skladišta uložila preko 20 miliona evra.

„Do kraja godine uložićemo još milion evra u naše usluge Home Delivery i dodatni skladišni prostor“, rekao je Tomas Šauer (Thomas Schauer), regionalni rukovodilac za centralnu i jugoistočnu Evropu kompanije Gebrüder Weiss.

Iz kompanije su naveli i da su bili jedna od prvih logističkih kompanija koja je u Srbiji primenila princip dualnog obrazovanja za mlade stručnjake, i da od 2018 godine mladi specijalisti prolaze kako pogonsku tako i akademsku obuku u saradnji sa Saobraćajno-tehničkom školom u Beogradu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.