Rok za završetak radova godinu dana od uvođenja u posao

Kompanijama Strabag i Securiton dodeljen posao rekonstrukcije pet ulica u centru Zemuna

BiznisSrbija

4.7.2024 15:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Kompanijama Strabag i Securiton dodeljen posao rekonstrukcije pet ulica u centru Zemuna Kompanijama Strabag i Securiton dodeljen posao rekonstrukcije pet ulica u centru Zemuna
Sekretarijat za investicije grada Beograda dodelio je grupi ponuđača koju čine Strabag registrovan u Srbiji i u Poljskoj kao i domaća kompanija Securiton za... Kompanijama Strabag i Securiton dodeljen posao rekonstrukcije pet ulica u centru Zemuna

Sekretarijat za investicije grada Beograda dodelio je grupi ponuđača koju čine Strabag registrovan u Srbiji i u Poljskoj kao i domaća kompanija Securiton za posao rekonstrukcije pet centralnih ulica u gradskoj opštini Zemun.

Grupi firmi predvođenih Strabagom taj posao dodeljen je po ceni od 324,9 miliona dinara bez PDV-a dok je procenjena vrednost nabavke bila 310 miliona dinara bez PDV-a.

Planirana rekonstrukcija obuhvatiće Preradovićevu, Kosovsku, Ulicu dr Petra Markovića, Beogradsku i Davidovićevu, a Komisija za javnu nabavku je, na osnovu dostavljene dokumentacije, ocenila da je ponuđena cena tržišna i realna, iako je viša od procenjene vrednosti nabavke.

Modelom ugovora predviđeno je da je izvođač dužan da sve ugovorene radove u celosti završi u roku od 365 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Ako izvođač ne izvede ugovorene radove u ugovorenom roku svojom krivicom, obavezan je da plati naručiocu iznos od 0,2 odsto ukupne vrednosti ugovorenih radova bez PDV-a za svaki dan zakašnjenja, a najviše do deset odsto ukupne vrednosti ugovorenih radova bez PDV-a.

Naručilac će, kako se navodi u modelu ugovora, iznos obračunate ugovorne kazne naplatiti aktiviranjem dostavljene bankarske garancije za ispunjenje ugovornih obaveza do visine obračunate ugovorene kazne.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.