najviše iz sektora metaloprerađivačke delatnosti i automobilske industrije

Kroz programe i edukacije Responsible Business Hub-a prošlo više od 350 privrednika

SrbijaU fokusu

17.8.2024 14:02 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Kroz programe i edukacije Responsible Business Hub-a prošlo više od 350 privrednika Kroz programe i edukacije Responsible Business Hub-a prošlo više od 350 privrednika
Tek nešto više od godinu i po dana od osnivanja Responsible Business Hub (RBH) Privredne komore Srbije (PKS) , kroz programe i edukacije ovog... Kroz programe i edukacije Responsible Business Hub-a prošlo više od 350 privrednika

Tek nešto više od godinu i po dana od osnivanja Responsible Business Hub (RBH) Privredne komore Srbije (PKS) , kroz programe i edukacije ovog servisnog centra prošlo je više od 350 privrednika iz oko 250 kompanija i to najviše iz sektora metaloprerađivačke delatnosti i automobilske industrije, saopštila je PKS.

Od jeseni u RBH najavljuju nove radionice u skladu sa potrebama i zahtevima privrede.

RBH Privredne komore Srbije partner je i podrška kompanijama koje učestvuju u dobavljačkim međunarodnim lancima da svoje poslovanje prilagode propisima i zahtevima u pogledu zaštite životne sredine i ljudskih prava.

„Svakodnevno nam pristižu zahtevi koji se odnose na učesnike u lancima snabdevanja, kako od strane Evropske unije, tako i ino kupaca kao deo zahteva kroz dobrovoljni pristup odgovornom poslovanju. Jedan od programa koji ćemo pokrenuti od novembra jeste i ’Obuka za energetski pregled’, neizostavan prvi korak u procesu registrovanja potrošnje energije u proizvodnji i preduslov za dalje aktivnosti na uštedama i energetskoj efikasnosti“, ističe Tanja Lindel, pomoćnica direktora Sektora udruženja privrede PKS.

Da bi kompanija, po njenim rečima, imala tačne podatke gde je najveća potrošnja energije, energetski pregled je upravo ono što može da ukaže na ključne uštede, da ideju i smernice menadžmentu za investicije u nove mašine, zamenu postojećih energenata novim ili prelazak na neki od obnovljivih izvora energije.

„Organizovaćemo i obuke za upravljanje ugljenikom, tačnije obuke za proračun korporativnog karbonskog otiska za predstavnike kompanija i to za nekoliko industrija u zasebnim radionicama“, najavila je predstavnica PKS.

  • LEBRON

    17.8.2024 #1 Author

    Pozitivan podatak.

    Odgovori

  • Brana

    18.8.2024 #2 Author

    Pohvalno

    Odgovori

  • HANA

    18.8.2024 #3 Author

    To je baš dobro.
    Edukacija.

    Odgovori

  • VALERIJA

    18.8.2024 #5 Author

    Odličan poduhvat samo da se tako nastavi, svaka promena je počeka od potrebe a ovaj projekat je u današnje vreme izuzetno potreban.

    Odgovori

  • JEKSICA25

    18.8.2024 #6 Author

    Super vest

    Odgovori

  • SUNCICA

    19.8.2024 #7 Author

    Treba sto vise posecivati sajmove i dogadjaje

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.