biće aktivirana 323 projekta u celoj zemlji

Mali: EXPO 2027 je novi izvor rasta Srbije

InfrastrukturaInvesticijeSrbija

26.6.2024 12:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 4

Mali: EXPO 2027 je novi izvor rasta Srbije Mali: EXPO 2027 je novi izvor rasta Srbije
Ministar finansija Srbije Siniša Mali ponovio je danas da je organizacija specijalizovane svetske izložbe EXPO 2027 u Beogradu novi izvor rasta države, koji će... Mali: EXPO 2027 je novi izvor rasta Srbije

Ministar finansija Srbije Siniša Mali ponovio je danas da je organizacija specijalizovane svetske izložbe EXPO 2027 u Beogradu novi izvor rasta države, koji će se maksimalno iskoristiti kako bi se došlo do očekivanih 100 milijardi evra bruto domaćeg proizvoda (BDP) te godine.

„Sa EXPO 2027 i jasno definisanim ciljevima ekonomske politike, vučemo prave poteze, jer sudeći po pokazateljima, dobro stojimo u uslovima neverovatne nestabilnosti“, rekao je Mali na TV Pink, objavilo je ministarstvo, prenela je Beta.

On je istakao da će ta manifestacija, uz „Program Skok u budućnost – Srbija 2027“, aktivirati 323 projekta u celoj Srbiji ukupne vrednosti 17,8 milijardi evra.

Mali je najavio da će se sportistima koji osvoje zlatnu, srebrnu, odnosno bronzanu medalju na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu isplaćivati po 200.000, 100.000, odnosno 60.000 evra.

On je naveo i da se razgovara sa najvećom kompanijom koja upravlja velikim svetskim stadionima da preuzme upravljanje Nacionalnim fudbalskim stadionom kada bude završen, te da će se nova infrastruktura iskoristiti za nastavak organizacije velikih događaja, navodeći da očekuje da će se 2028. godine finale Lige Evrope igrati na novom stadionu u Surčinu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.